CHAI THAI Taste of Thailand Sienkiewicza
20 recenzji
Menu
Przystawki
Hed Kem Thod
chrupiąca tajska przystawka w postaci świeżych grzybów enoki smażonych w tempurze, podawanych ze słodkim sosem chili
Moo Thod (tajskie chipsy)
tajskie chipsy z wieprzowiny, podawane ze słodkim sosem chili
Poh Pia Sod (Fresh Spring Rolls - 6 szt.)
sześć świeżych sajgonek o orzeźwiającym smaku z warzywami lub krewetkami - papier ryżowy, makaron ryżowy, sałata, ogórek, kiełki fasoli mung, jajko, mięta, kolendra, podawane z sosem tamaryndowym z orzeszkami ziemnymi
Plahmuk Thod (15 szt.)
kawałki kalmara w chrupiącej tempurze, podawane z sosem śliwkowym
Khaeb Moo (tajskie prażynki)
popularne tajskie prażynki ze skórki wieprzowej z dodatkiem soli, polecamy ze słodkim sosem chili z dodatków (3,30 zł)
Zestaw przystawek Chai Thai (dla 2-4 osób)
zestaw klasycznych tajskich przystawek, idealny do dzielenia się z przyjaciółmi i rodziną: Khaeb Moo (tajskie prażynki), Poh Pia Lek (mini sajgonki warzywne - 8 szt.), Poh Pia Puk (sajgonki warzywne - 2 szt. dzielone na pół), Poh Pia Moo (sajgonki mięsne - 2 szt. dzielone na pół), Keaw Moo (smażone wontony - 6 szt.), Look-Chin Thod (meatballsy - 6 szt.), Kai Satay (szaszłyki z marynowanym kurczakiem - 2 szt.), podawane ze słodkim sosem chili, cena dania zawiera dwa opakowania na wynos
Keawkung Musab (4 szt.)
wyjątkowe krewetkowe pierożki z dodatkiem mielonej wieprzowiny - krewetki, mielona wieprzowina, ciasto do wontonów, sos sojowy, pieprz, podawane ze słodkim sosem chili
Poh Pia Kung (4 szt.)
krewetki zawijane w chrupiący papier ryżowy - krewetki, papier ryżowy, makaron sojowy, biała kapusta, marchewka, kiełki fasoli mung, sos sojowy, podawane ze słodkim sosem chili
Dania główne
Kung Sauce Makam
smażone w całości krewetki królewskie w tempurze w autorskim sosie szefa kuchni, podawane na smażonym makaronie Wai Wai - krewetki królewskie (5 szt.), makaron Wai Wai, jajko, posypane smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, smażonymi liśćmi kaffiru i chili
Ba-Mee Namsai (1l - dla 1-2 osób)
tajska klarowna i sycąca zupa z makaronem jajecznym - makaron jajeczny, klopsiki wieprzowe (meatballs), smażone pierożki wonton nadziewane mieloną wieprzowiną (2 szt.), tajskie prażynki, kaczka, gotowane jajko, pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, sos sojowy, posypana smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką. Cena tego dania zawiera dwa opakowania na wynos.
Khao Pad Tom Yum
pikantny ryż smażony po tajsku z ostro-kwaśną pastą Tom Yum - ryż jaśminowy, jajko, trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, pak choi, brokuły, marchewka, czerwona cebula, bazylia, chili, piri-piri, autorski sos szefa kuchni, pasta Tom Yum, sos sojowy, sos rybny, posypany prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką, podawany ze świeżą limonką (polecamy skropić limonką), polecamy z jajkiem sadzonym z dodatków (plus 4,40 zł)
Pad Nam Man Hoy
smażone w woku warzywa z sosem ostrygowym - pak choi, biała cebula, brokuły, marchewka, pieczarki, mini kolby kukurydzy, sos sojowy, sos ostrygowy, posypane smażonym czosnkiem, prażoną cebulką i szczypiorkiem, podawane z ryżem jaśminowym posypanym sezamem
Pad Bamee Kee Mao
makaron jajeczny smażony na ostro z pastą i papryczką chili oraz piri-piri - makaron jajeczny, jajko, czosnek, liście kaffiru, pędy bambusa, zielona fasolka, gałązki zielonego pieprzu, mini kolby kukurydzy, bazylia, chili, piri-piri, tajska pasta chili, sos sojowy, sos ostrygowy, posypany smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, bazylią i papryką
Kung Ma Phrao (4 szt.)
krewetki w tempurze w wyjątkowej odsłonie z dodatkiem wiórków kokosowych
Pad Thai Chao Vung
popularny w Bangkoku łagodny Pad Thai z tofu podawany w wyjątkowej wersji z mlekiem kokosowym w kieszonkowym omlecie jajecznym z krewetkami królewskimi, smażonymi pierożkami wonton, smażonym jajkiem, orzeszkami ziemnymi i warzywami - Pad Thai, mleko kokosowe, krewetki królewskie (4 szt.), jajka, smażone pierożki wonton z domieszką wieprzowiny (2 szt.), posypany smażonym czosnkiem, smażoną cebulą i smażonymi liśćmi kaffiru, podawany z orzeszkami ziemnymi, świeżą limonką i szczypiorkiem (polecamy skropić limonką). Cena tego dania zawiera dwa opakowania na wynos.
Pad Preaw Wan
słodko-kwaśna mieszanka warzyw z ananasem smażona w woku - biała cebula, cukinia, ananas, pomidorki koktajlowe, papryka, autorski sos słodko-kwaśny, posypana szczypiorkiem, podawane z ryżem jaśminowym posypanym sezamem
Sałatki
Tum Thai Kung Sod
tajska słodko-kwaśna sałatka som tum ze świeżą papają podawana w wersji łagodnej lub średnio ostrej - świeża papaja (nitki), zielona fasolka, pomidorki koktajlowe, marchewka, czosnek, piri-piri, limonka, orzeszki ziemne, autorski sos Tum Thai, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Pla Kung
tajska sałatka ze świeżym mango i miętą w wersji łagodnej lub średnio ostrej - świeże mango (nitki), trawa cytrynowa, liście kaffiru, marchewka, czerwona cebula, mleko kokosowe (domieszka), sok z limonki, tajska pasta chili, autorski sos szefa kuchni, posypana prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą, papryką i miętą, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Thai Som Tum
tradycyjna tajska sałatka Som Tum ze świeżą papają w zestawie ze świeżymi dodatkami - makaron ryżowy, gotowane jajko, chrupiąca wieprzowina, klopsiki wieprzowe (meatballs), tajskie prażynki, skrzydełka po tajsku (Thai Kai Thod), świeża papaja (nitki), pak choi, zielona fasolka, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, pomidorki koktajlowe, marchewka, czosnek, autorski sos Som Tum, dostępna w wersji Bangkok oraz Isaan; polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków; cena tego dania zawiera dwa opakowania na wynos
Larb Isaan
popularna sałatka z rejonu Isaan z mielonym mięsem, pieczonym ryżem, warzywami i miętą w wersji średnio ostrej lub bardzo ostrej - mięso mielone (kurczak lub wieprzowina), pieczony ryż, czerwona cebula, mięta, płatki chili, piri-piri, sok z limonki, sos rybny, posypana szczypiorkiem, kolendrą, papryką i miętą, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Yum Ma Muang
sałatka ze świeżym mango w wersji łagodnej lub średnio ostrej - świeże mango (nitki), marchewka, czerwona cebula, sok z limonki, tajska pasta chili, autorski sos szefa kuchni, posypana orzeszkami ziemnymi, orzechami nerkowca, prażoną cebulką, kolendrą i papryką, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Som Tum Thod
słodko-kwaśna sałatka z Bangkoku ze smażoną chrupiącą papają w tempurze w wersji łagodnej lub średnio ostrej - smażona papaja, tempura, zielona fasolka, pomidorki koktajlowe, marchewka, limonka, autorski sos Tum Thai, posypana orzeszkami ziemnymi i orzechami nerkowca, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Zupy
Tom Yum Toh Taek (1.000 ml - dla 1-2 osób)
tajska ostro-kwaśna zupa z owocami morza - owoce morza (krewetki, kalmary, małże), trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, grzyby słomiane, boczniak, papryka, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, chili, piri-piri, sok z limonki, sos tamaryndowy, sos rybny, posypana szczypiorkiem, kolendrą, bazylią i papryką
Ba-Mee Namsai (1l - dla 1-2 osób)
tajska klarowna i sycąca zupa z makaronem jajecznym - makaron jajeczny, klopsiki wieprzowe (meatballs), smażone pierożki wonton nadziewane mieloną wieprzowiną (2 szt.), tajskie prażynki, kaczka, gotowane jajko, pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, sos sojowy, posypana smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką. Cena tego dania zawiera dwa opakowania na wynos.
Zupa Tom Kha 400ml
klasyczna tajska łagodna i kwaśna zupa z mlekiem kokosowym - mleko kokosowe, trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, grzyby słomiane, boczniak, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, sok z limonki, sos rybny, posypana szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Zupa Gaeng Sen 750ml
pyszny łagodny bulion z makaronem sojowym - makaron sojowy, pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, marchewka, smażony czosnek, posypany prażoną cebulką, szczypiorkiem i kolendrą
Gang Som (1.000 ml - dla 1-2 osób)
popularna średnio ostra zupa z południa Tajlandii z owocami morza - owoce morza (krewetki, kalmary, małże), zielona fasolka, kapusta pekińska, brokuły, marchewka, imbir chiński, mielona ryba (w wywarze), cukier palmowy, kwaśna pasta curry, sos tamaryndowy, sos rybny
Zupa Bamee Keaw-Num 750ml
esencjonalny łagodny bulion ze smażonymi i gotowanymi pierożkami wonton oraz makaronem jajecznym - makaron jajeczny, smażone i gotowane pierożki wonton nadziewane wieprzowiną (łącznie 4 szt.), pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, posypany smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Zupa Bamee Moodang 750ml
esencjonalny łagodny bulion ze smażonymi pierożkami wonton, karkówką oraz makaronem jajecznym - makaron jajeczny, karkówka, smażone pierożki wonton nadziewane wieprzowiną (2 szt.), pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, posypany smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Zupa Suki Soup 750ml
tajski klasyk o unikatowym słodko-ostrawym smaku z makaronem sojowym - makaron sojowy, jajko, pędy bambusa, pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, brokuły, zielona fasolka, por, marchewka, autorski sos Suki Yaki, posypany prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą, papryką i sezamem
Zestawy
Thai Moon Cake z nasionami fasoli mung (1 box - 4 szt.)
cztery tajskie ciasteczka z nadzieniem z nasion fasoli mung
Desery
Thai Moon Cake z taro (1 box - 4 szt.)
cztery tajskie ciasteczka z nadzieniem z taro
Sa-coo Gathi
tapioka perłowa w mleku kokosowym ze świeżymi owocami i polewą truskawkową
Khao Niew Mamuang (Mango Sticky Rice)
światowej sławy klasyczny tajski deser - świeże mango, biały i czerwony ryż kleisty, mleko kokosowe