Chiński Wiatr
148 recenzji
Menu
Przystawki
Smażone kulki z tapioki
Sajgonki z warzywami 2 szt.
Pierogi na parze
Smażone pierogi 8 szt.
Sajgonki z mięsem i warzywami 2 szt.
Smażone pierożki wan tan
Gotowane pierożki z krewetkami
Chipsy krewetkowe
Dania główne
Złoty kurczak
pokrojone trybowane udko z kurczaka, obtoczone mąką z kuminem i chilli, smażone w głębokim oleju z dodatkiem smażonej cebuli, marchewki i papryki, posypane świeżą kolendrą, danie bez sosu, ostre
Gotowany dorsz po syczuańsku
gotowana ryba w dużej ilości sosu z pieprzem syczuańskim, chilli oraz kapustą pekińską i kiełkami fasoli mung (receptura podobna do naszej tradycyjnej wołowiny po syczuańsku), danie pikantne, może zawierać szczypior i kolendrę
Wytrwane ziemniaczki
cienki paski duszonych ziemniaków z dodatkiem chilli i octu chińskiego
Kurczak Gong Bao
kawałki piersi z kurczaka, słodka papryka, świeży ogórek oraz prażone orzeszki ziemne duszone w lekko pikantnym sosie sojowym
Filet z kurczaka w panierce panko
Kurczak słodko - kwaśny z owocami
Kurczak na gorącym półmisku
Pikantne smażone kawałki kurczaka
Sałatki
Sałatka z glonów wakame
Sałatka wakame
Sałatka z glonów wakame
Zupy
Tradycyjna zupa z kaczki
bulion z kawałkami piersi z kaczki, makaronem sojowym, ogórkiem, marchewką , pieczarkami i grzybami shitake, zawiera olej sezamowy
Rosołek z pierożkami wonton
Chińska ostro - kwaśna zupa
Tajska Tom Yum
Warzywna z jajkiem
Chińska ostro-kwaśna
Rosołek z pierożkami wan tan
Zupa warzywna z jajkiem
bulion drobiowy, gotowane warzywa, roztrzepane smażone jajko
Pierogi
Smażone pierogi 8 szt.
Pierogi z kurczaka
Pierogi Hun Dun 12 szt.
pierogi z wieprzowiną
Makarony
Makaron pszeniczny
Makaron pszeniczny Chow Man
Smażony makaron sojowy z woka
szklisty makaron sojowy smażony z roztrzepanym jajkiem i warzywami
Dodatki
Wytrwane ziemniaczki
cienki paski duszonych ziemniaków z dodatkiem chilli i octu chińskiego