MAMA THAI GDAŃSK
14 recenzji
Menu
Przystawki
Calamri Panko 8 szt.
chrupiące tajskie kalmary w panko z pikantnym majonezem
Thong Thong 8 szt.
chrupiące, złociste saszetki nadziewane wieprzowiną i sosem śliwkowym
Pla Thod 4 szt.
sałatka z medalionami rybno-krewetkowymi (dorsz), słodki sos chilli
Moo Ping 4 szt.
soczyste szaszłyki z polędwicy wieprzowej marynowane w sopsie sojowym, ostrygowym, mleku kokosowym i tłuczonym pieprzu, podawane ze słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym
Po Pia Phak 3 szt.
chrupiące tajskie spring rolls z warzywami ze słodkim sosem chilli
Gai Satay 3 szt.
grillowane szaszłyki z kurczaka, marynowane w mleku kokosowym i curry, podawane z sosem orzechowym
Dania główne
Moo Pad King
polędwiczki wieprzowe z warzywami, imbirem i grzybami mun
Pad Prew Wan Gai
smażony na woku słodko-kwaśno-pikantny kurczak z fasolką szparagową, podawany z ryżem jaśminowym
Pad Thaley
smażone owoce morza z sosem ostrygowym, tajską bazylią i warzywami, podawane z ryżem jaśminowym
Kaho Pad Phak
smażony ryż z warzywami
Gai Thod
pierś z kurczaka smażona z chipsami krewetkowymi z sosem majonezowym
Keang Phed z pieczoną kaczką
z pieczoną kaczką, ananasem, pędami bambusa, zieloną fasolką, groszkiem i bakłażanem, dodatki w czerwonym curry
Keang Kari z piersią z kurczaka
z piersią z kurczaka, bakłażanem, pędami bambusa, baby kukurydzą i bazylią tajską, dodatki w żółtym curry
Keang Kari z krewetkami
z krewetkami, bakłażanem, pędami bambusa, baby kukurydzą i bazylią tajską, dodatki w żółtym curry
Sałatki
Yum Talay
tradycyjna sałatka z owoców morza, marynowana w tajskim dressingu ziołowym
Neua Nam Tok
ostra sałatka z grillowanym rostbefem, czerwoną cebulą, pomidorami cherry, prażonym ryżem i tajskimi ziołami
Som Tam
sałatka ze świeżej papai, marchwi i pomidorów cherry, z sosem rybnym, limonką oraz prażonymi orzeszkami
Zupy
Tom Yam Goong
tajska ostro-kwaśna zupa z trawą cytrynową, grzybami, mlekiem kokosowym, kolendrą, pomidorami, cebulą i krewetkami
Tom Yam Gai
tajska ostro-kwaśna zupa z trawą cytrynową, grzybami, mlekiem kokosowym, kolendrą, pomidorami, cebulą i kurczakiem
Tom Kha Gai
zupa tajska na bazie mleka kokosowego z korzeniem galangal, trawą cytrynową, pomidorami, grzybami, kolendrą i kurczakiem
Tom Kha Goong
zupa tajska na bazie mleka kokosowego z korzeniem galangal, trawą cytrynową, pomidorami, grzybami, kolendrą i krewetkami
Giau Tieu Pet
zupa z pieczonej kaczki z makaronem ryżowym, kapustą pak choi i kiełkami fasoli mung
Tom Yam Talay
tajska ostro-kwaśna zupa z trawą cytrynową, galangal, grzybami, cebulą, kolendrą, bazylią tajską i owocami morza
Dodatki
Tourea
tajska zielona soja z solą morską