DOON VALLEY Indian Restaurant
1 recenzja
Menu
Przystawki
Chicken Pakora
kawałki kurczaka w pikantnym cieście z mąki z ciecierzycy
Prawn Pakora
marynowane krewetki w pikantnym cieście z mąki z ciecierzycy
Chicken Samosas
kruche ciasto wypełnione przyprawionym mielonym kurczakiem
Chole Bhature
smażone na głębokim tłuszczu bhature z ciecierzycą w stylu pendżabskim
Masala Papadam 2 szt.
papadam opiekany nad ogniem, prażone wafelki z dodatkami i kwaśne przyprawy
Chicken Malai Tikka 6 szt.
grillowane piersi z kurczaka bez kości, z tradycyjnego pieca, marynowane w gęstym jogurcie, pasta z nerkowców, ser i śmietana
Garlic Chicken Tikka 6 szt.
grillowane piersi z kurczaka bez kości, z tradycyjnego pieca, marynowane w gęstym jogurcie i czosnku
Fish Tikka
grillowany łosoś z tradycyjnego pieca, marynowane w gęstym jogurcie, ręcznie dobrane przyprawy
Dania główne
Chicken Vindaloo
delikatny kurczak w pikantnym sosie z octem i chilli w stylu goańskim
Palak Chicken
kurczak duszony z musem ze szpinaku, czosnkiem i łagodnymi przyprawami
Doon Valley's Chicken
soczysty kurczak z kością, grillowany w piecu tandoor, duszony w aromatycznym pomidorowym sosie z przyprawami
Chicken Methi Malai
delikatny kurczak w kremowym sosie z liśćmi kozieradki, przyprawami i nutą orzechów nerkowca
Lamb Madras
pikantne curry z jagnięciny z prażonym kokosem, czerwonym chilli i gorczycą
Lamb Do Pyaza
jagnięcina podsmażana z podwójną porcją cebuli, duszona w bogatej, półsuchej masali
Lamb Jalfrezi
paski jagnięciny smażone z papryką, cebulą, glazurą pomidorową i nutą soku z cytryny
Butter Prawns
krewetki duszone w kremowym sosie maślano-pomidorowym, z dodatkiem śmietanki i suszonej kozieradki
Sałatki
Onion Salad
cienko krojona czerwona cebula z cytryną, solą i zielonym chili
Chicken Tikka Salad
kurczak tikka z grilla tandoori na mieszance sałat z ogórkiem, cebulą i cytrynowym dressingiem
Mixed Raita
jogurt z drobno siekanym ogórkiem, cebulą, pomidorem i przyprawami
Prawns Salad
grillowane krewetki na sałacie z papryką i ogórkiem
Green Salad
sezonowa zielenina z ogórkiem, pomidorem, cebulą i cytryną
Zupy
Daal Soup
żółta soczewica z ghee, kolendrą
Tomato Soup
słodko-kwaśne purée pomidorowe z goździkami i pieprzem
Vegetable Manchow Soup
grzyby, posiekana marchewka i kapusta z dodatkiem chrupiącego makaronu
Daal Makhani
gotowana czarna soczewica urid, chana daal i rajma z imbirem, czosnkiem, przyprawami, śmietaną i masłem
Yellow Daal Tarka
gotowana soczewica arhar z pomidorami, imbirem, czosnkiem i przyprawionym tarką z czosnku
Daal Spinach Palak
soczewica z posiekanym szpinakiem, pomidorem, cebulą i imbirem
Chicken Manchow Soup
kurczak z posiekaną marchewką i kapustą w sosie sojowym
Chicken Clear Soup
grillowane udko z kurczaka z kością, marynata z jogurtu i przypraw
Dodatki
Garlic Naan
drożdżowy placek pieczony w tandoorze, posmarowany masłem i czosnkiem
Butter Naan
klasyczny naan z tandooru, wykończony roztopionym masłem
Plain Naan
tradycyjny naan z białej mąki pieczony w tandoorze
Romali Roti
ultra cienki chleb
Lemon Rice
ryż basmati z dodatkiem liści curry, ziaren gorczycy i świeżego soku z cytryny
Steam Rice
długi, puszysty ryż basmati gotowany na parze
Kashmiri Naan
naan z nadzieniem z suszonych owoców, kokosa i sera
Moti Naan
miękki naan z czarnym i białym sezamem, lekko przypieczony w tandoorze
Desery
Gulab Jamun 2 szt.
ciepłe kluseczki mleczne w syropie z róży i kardamonu
Napoje bezalkoholowe
Lassi Salt 0,25l
Lassi Sweet 0,25l
słodzony kardamonem
Zeera Rice
gotowany na parze ryż basmati z prażonymi ziarnami kuminu