Dziurka Od Klucza
4512 recenzji
Menu
Przystawki
PRZEGRZEBKI
3 szt. przegrzebek, estragon, pomidorki cherry, czosnek, peperoncino, wino białe, masło, pangrattato anchois
KALMARY
PRZYSTAWKI CIEPŁE
TOSKAŃSKIE FRYKASY podane z FOCACCIĄ
PRZYSTAWKI ZIMNE
RAVIOLI SZPINAKOWE Z PIECZONĄ DYNIĄ
PRZYSTAWKI CIEPŁE
FOCACCIA alla PARMIGIANA
PRZYSTAWKI CIEPŁE
PRZEGRZEBKI
PRZYSTAWKI CIEPŁE
TATAR Z POMIDORÓW
PRZYSTAWKI ZIMNE
CARPACCIO Z ROSTBEFU WOŁOWEGO
PRZYSTAWKI ZIMNE
Dania główne
SPAGHETTI POMODORO ze STRACIATELLĄ
MAKARONY
BIGOLI Z KREWETKAMI
MAKARONY
Merlettaie; DOCG; Pecorino 13,5%
BIAŁE
BIGOLI Z MIĘSEM HOMARA
MAKARONY
PANCETTA Z BURAKIEM
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
PAPARDELLE z GRZYBAMI
MAKARONY
GNOCCHI na MASEŁKU
MAKARONY DLA DZIECI
SPIANATA PICCANTE
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
Sałatki
SAŁATKA Z KOMOSY z PIKLOWANYM BURAKIEM i SEREM FETA
PRZYSTAWKI ZIMNE
INSALATA MISTA
PRZYSTAWKI ZIMNE
Sałatka z Komosy z piklowanym burakiem i serem feta
Komosa trójkolorowa/suszone pomidory/piklowana dynia/czerwona cebula/musztardowiec/prażone migdały/pomarańcza/szpinak baby/sos miodowo-balsamiczny
INSALATA MISTA
sałaty: karbowana, dębolistna czerwona, dębolistna zielona, endywia romanesca zielona, rukola/ marchew/ rzodkiewka/ sos winegret: ocet balsamiczny, miód, musztarda dijon, czosnek, sok z cytryny
Zupy
KREM Z GRZYBÓW
ZUPY
KREM Z PIECZONYCH NEAPOLITAŃSKICH POMIDORÓW BIO
ZUPY
ZUPA DNIA
ZUPY
ZUPA RYBNA
ZUPY
Pizza
MARGHERITA
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
STRACCIATELLA
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
SALAME NAPOLI
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
SPECK Z TRUFLĄ
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
COTTO
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
PIZZA ŻEBERKA BBQ
żeberka w sosie bbq/sos mac&cheese/mozzarella fior di latte/karamelizowana czerwoba cebula/kukurydza palona na maśle
MARGHERITA (wege)
Pomidory San Marzano DOP, bazylia, parmigiano reggiano, mozzarella fior di latte lub mozzarella di buffala
PIZZA SEZONOWA
N'duja/mus z koziego sera /dynia marynowana w miodzie, pomarańczach i rozmarynie/szpinak/creme fraiche/mozzarella FDL/pestki dyni
Makarony
TAGLIATELLE z KURCZAKIEM
Miód, śmietana, peperoncino, pesto bazyliowe, orzeszki pinii, czosnek, parmigiano reggiano
LASAGNE RAGU
DRUGI TALERZ
RAVIOLI nadziewane WOŁOWINĄ
Farsz: mielona wołowina, ricotta, grzyby leśne, czosnek sos: masło rozmarynowe, parmigiano reggiano
RAVIOLI nadziewane BAKŁAŻANEM i SEREM KOZIM
Sos: pancetta, masło, śmietana, parmigiano reggiano, pomidorki cherry, czosnek, szalotka, natka
SPAGHETTI RAGU z PARMEZANEM
Ragu wieprzowo-wołowe, czosnek, cebula, marchew, seler naciowy, pomidory pelati, wino, masło, parmezan
BIGOLI z KREWETKAMI
oliwa/ miodowe masło z chilli: czerwona cebula, czosnek, tymianek/ parmigiano reggiano
LASAGNE RAGU
Ragu wołowo-wieprzowe, beszamel, masło, szpinak zasmażany z szalotką, czosnkiem i sosem z suszonych pomidorów ze śmietaną, parmezan, pikle, rukola
SPAGHETTI POMODORO ze STRACIATELLĄ
Pomidory pelati, marchew, cebula, czosnek, seler naciowy, bazylia, straciatella, oliwa bazyliowa
Dodatki
FOCACCIA alla PARMIGIANA
PRZYSTAWKI CIEPŁE
FOCACCIA Z MORTADELLĄ
PRZYSTAWKI CIEPŁE
Desery
Deser dnia
Napoje
LEMONIADA CYTRUSOWA
LEMONIADA TRUSKAWKOWA
Napoje bezalkoholowe
Averna 29%
ALKOHOLE
Grappa Castagner Reserva 38%
ALKOHOLE
ASSAM/ EARL GREY/ CHUN MEE/JAŚMINOWA/ ROOIBOS/MANGO/ BIAŁA Z WANILIĄ I GRAPEFRUITEM
HERBATA
Jameson 40%
ALKOHOLE
Perlage, “Canah” Valdobbiadene Prosecco 11,5%
BĄBELKI
TONIC WATER THOMAS HENRY
NAPOJE ZIMNE
CYTRUSY Z PRZYPRAWAMI NA CIEPŁO
DOMOWE LEMONIADY
Chianti Classico, DOCG; Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon 14%
CZERWONE