Dziurka Od Klucza
4549 recenzji
Menu
Przystawki
KALMARY
PRZYSTAWKI CIEPŁE
TOSKAŃSKIE FRYKASY podane z FOCACCIĄ
PRZYSTAWKI ZIMNE
RAVIOLI SZPINAKOWE Z PIECZONĄ DYNIĄ
PRZYSTAWKI CIEPŁE
FOCACCIA alla PARMIGIANA
PRZYSTAWKI CIEPŁE
PRZEGRZEBKI
PRZYSTAWKI CIEPŁE
TATAR Z POMIDORÓW
PRZYSTAWKI ZIMNE
CARPACCIO Z ROSTBEFU WOŁOWEGO
PRZYSTAWKI ZIMNE
FOCACCIA Z MORTADELLĄ
PRZYSTAWKI CIEPŁE
Dania główne
SPAGHETTI POMODORO ze STRACIATELLĄ
MAKARONY
BIGOLI Z KREWETKAMI
MAKARONY
Merlettaie; DOCG; Pecorino 13,5%
BIAŁE
BIGOLI Z MIĘSEM HOMARA
MAKARONY
PANCETTA Z BURAKIEM
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
PAPARDELLE z GRZYBAMI
MAKARONY
GNOCCHI na MASEŁKU
MAKARONY DLA DZIECI
SPIANATA PICCANTE
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
Sałatki
SAŁATKA Z KOMOSY z PIKLOWANYM BURAKIEM i SEREM FETA
PRZYSTAWKI ZIMNE
INSALATA MISTA
PRZYSTAWKI ZIMNE
Sałatka z Komosy z piklowanym burakiem i serem feta
Komosa trójkolorowa/suszone pomidory/piklowana dynia/czerwona cebula/musztardowiec/prażone migdały/pomarańcza/szpinak baby/sos miodowo-balsamiczny
INSALATA MISTA
sałaty: karbowana, dębolistna czerwona, dębolistna zielona, endywia romanesca zielona, rukola/ marchew/ rzodkiewka/ sos winegret: ocet balsamiczny, miód, musztarda dijon, czosnek, sok z cytryny
Zupy
KREM Z GRZYBÓW
ZUPY
KREM Z PIECZONYCH NEAPOLITAŃSKICH POMIDORÓW BIO
ZUPY
ZUPA DNIA
ZUPY
ZUPA RYBNA
ZUPY
Pizza
MARGHERITA
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
STRACCIATELLA
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
SALAME NAPOLI
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
SPECK Z TRUFLĄ
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
COTTO
PIZZA NEAPOLITAŃSKA
COTTO
Szynka cotto, marynowane cebulki cippoline, pieczarki, pomidory San Marzano DOP, bazylia, mozzarella fior di latte, parmezan. Zdjęcie poglądowe
PIZZA MIESIĄCA
salsiccia piccante/creme fraiche/mozarella FDL/szparagi smażone w soku pomarańczowym/czerwona cebula marynowana w occie balsamicznym/parmigiano reggiano
Pizza Spod Lady
Coppa di Parma/konfitura z brzoskwini/orzechy laskowe/tymiankowy creme fraiche/mozzarella FDL/gorgonzola
Makarony
LASAGNE RAGU
DRUGI TALERZ
RAVIOLI nadziewane BAKŁAŻANEM i SEREM KOZIM
Sos: pancetta, masło, śmietana, parmigiano reggiano, pomidorki cherry, czosnek, szalotka, natka
Bigoli z Rostbefem Wołowym
Masło/demi glace/parmigiano reggiano
RAVIOLI nadziane RICOTTĄ TRUFLOWĄ i PARMEGIANO REGGIANO
farsz: domowa ricotta/ pasta truflowa/ parmigiano reggiano sos: pieczarki portobello/ pieczony czosnek/ śmietana/ masło/ natka
SPAGHETTI RAGU z PARMEZANEM
Ragu wieprzowo-wołowe, czosnek, cebula, marchew, seler naciowy, pomidory pelati, wino, masło, parmezan
PACCHERI z PESTO PISTACJOWYM
Speck, suszony borowik, śmietana, parmigiano reggiano, czosnek, zest z cytryny, bazylia, masło, oliwa
Ravioli Szpinakowe Nadziane Łososiem
Farsz: ricotta/czosnek/seler naciowy/fenkuł/nasiona kopru włoskiego/ Sos: pomidorki cherry/oliwki nere/kapary/szalotka/masło/białe wino/zest z cytryny/natka/peperoncino/koper
BIGOLI z KREWETKAMI
oliwa/ miodowe masło z chilli: czerwona cebula, czosnek, tymianek/ parmigiano reggiano
Dodatki
FOCACCIA alla PARMIGIANA
PRZYSTAWKI CIEPŁE
FOCACCIA Z MORTADELLĄ
PRZYSTAWKI CIEPŁE
Desery
Deser dnia
Napoje
LEMONIADA CYTRUSOWA
LEMONIADA TRUSKAWKOWA
Napoje bezalkoholowe
Averna 29%
ALKOHOLE
Grappa Castagner Reserva 38%
ALKOHOLE
ASSAM/ EARL GREY/ CHUN MEE/JAŚMINOWA/ ROOIBOS/MANGO/ BIAŁA Z WANILIĄ I GRAPEFRUITEM
HERBATA
Jameson 40%
ALKOHOLE
Perlage, “Canah” Valdobbiadene Prosecco 11,5%
BĄBELKI
TONIC WATER THOMAS HENRY
NAPOJE ZIMNE
CYTRUSY Z PRZYPRAWAMI NA CIEPŁO
DOMOWE LEMONIADY
Chianti Classico, DOCG; Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon 14%
CZERWONE