
Galicja
4558 recenzji
Menu
Przystawki
Sery z Korycina
Kilka rodzajów serów podpuszczkowych
Wędliny własnego wyrobu
Schab pieczony, karczek, pasztet, polędwica wołowa marynowana, rolada z boczku
Chleb jasny własnego wypieku
Z domowym smalcem i ogórkiem kiszonym
Cepeliny z mięsnym farszem
Lwowski befsztyk tatarski
Z żółtkiem i sardelą
Pikantny śledź marynowany
W korzennych przyprawach i Wienie podany na pierniku
Dania główne
Dorsz w pergaminie
z warzywami: marchewką, selerem, korzeniem pietruszki, porem z chilli, imbirem i tymiankiem
Madziarski bogracz
Pod plackami ziemniaczanymi z plastrami grillowanego schabu
Pieczony filet z suma
na grillowanym ananasie, puree gruszkowo-pietruszkowym oraz sałatce z bobu i pomidorków koktajlowych z dodatkiem marynowanej czerwonej cebuli
Grillowany filet z kurczaka
podany na warzywach (fasolka szparagowa, kalafior, marchewka, brokuł) z sosem śmietanowo winnym
Gulasz wieprzowy
Na plackach ziemniaczanych 52,50złKugiel przedborski – tarte ziemniaki z mięsem z golonki i cebulą podane z plastrem duszonej karkówki
Pieczona golonka
Na kapuście podana z musztardą i jabłkowym chrzanem
Leczo warzywne z cieciorką
Leczo warzywne z cieciorką, pieczarkami, papryką i czerwoną cebulą.
Żeberka pieczone
W glazurze podane z frytkami belgijskimi, miksem sałat i sosem musztardowo-miodowym
Sałatki
W malinowym chruśniaku
Sałatka z polędwiczką wieprzową, oliwą pietruszkową, orzechami włoskimi, marynowaną gruszką oraz winegretem malinowym
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Sałatka z pieczonym kurczakie, winegretem i grzankami
"Kaczka dziwaczka"
Sałatka z kaczką, smażonym mango, marynowanym jabłkiem, granatem i pomarańczowym winegretem
Zupy
Żurek z jajkiem, kiełbasą i chrzanem
Rosół z domowym makaronem
Węgierska zupa gulaszowa z kwaśną śmietaną
Pierogi
Pierogi ruskie z omastą
7 szt.
Pierogi z kapustą i grzybami z omastą
7 szt.
Pierogi z mięsem z omastą
7 szt.
Dodatki
Kopytka
Kompozycja surówek
Zdjęcie poglądowe
Ziemniaki pieczone
Frytki
Zdjęcie poglądowe