Kimchi BBQ
105 recenzji
Menu
Przystawki
Ebi Tempura
krewetki smażone 5 szt.
Chikin Jjin Mandu 6 szt.
pierogi z kurczakiem gotowane na parze
Ryż 200g
Kimchi 120g
koreańska ostra kapusta kiszona
Seafood Pajeon
naleśnik z owocami morza (krewetki, kalmary, małże)
Yaki Gyoza warzywne 8 szt.
pierogi wegetariańskie + sos sojowy
Kimchi Jjin Mandu 6 szt.
knedle kimchi gotowane na parze
Dania główne
Jjamppongmyon
makaron z ostrą zupą z owocami morza i warzywami (kapusta pekińska, marchew, kiełki soi, rzodkiew, szalotka, dymka, grzyby mun, imbir)
Bibim-naengmyeon
zimny makaron gryczany z ostrym sosem
Budae-jjigae
koreański "wojskowy" gulasz z kimchi i wędlinami
Tteogbokki pikantny
kluski ryżowe z warzywami i ciastkami rybnymi na ostro
Teriyaki Tteogbokki
kluski ryżowe z warzywami i ciastkami rybnymi, sos teriyaki
Bibimbab Bulgogi
ryż z warzywami i z wieprzowym mięsem (kapusta pekińska, marchew, kiełki soi, rzodkiew, szalotka, dymka, grzyby mun, imbir)
Warzywny Chap Chea
makaron ziemniaczany z warzywami i owocami morza (kapusta pekińska, marchew, kiełki soi, rzodkiew, szalotka, dymka, grzyby mun, imbir)
Mul-naengmyeon
zimny bulion z makaronem gryczanym
Sałatki
Golbaengi-muchim
duża sałatka ze ślimakami w ostym sosie (marchewka, ogórek, kapusta pekińska, papryka czerwona zielona, dymka)
Zupy
Jjamppong
pikantna koreańska zupa z owoców morza, przygotowana z kałamarnic, krewetek, małży, kapusty, szczypiorku, czosnku i papryczek chili
Doenjang Jiigae z wołowiną
wersja z wołowiną, gotowana z pastą doenjang, tofu, cukinią, rzodkwią koreańską, cebulą i czosnkiem
Soon Tobujjigae z warzywami
pikantna wersja warzywnego gulaszu z tofu, kapustą pekińską, marchewką, grzybami enoki, cebulą dymką i olejem chili
Bulgogi Ttubaegi
gorący gulasz na bazie bulionu wołowego, z grillowaną wołowiną bulgogi, tofu, grzybami, warzywami i makaronem celofanowym
Doenjang Jiigae z warzywami
gulasz na bazie koreańskiej pasty sojowej doenjang, z tofu, cukinią, rzodkwią, cebulą dymką, grzybami i czosnkiem
Kimchi Jjigae z wołowiną
pikantny gulasz kimchi gotowany z kawałkami wołowiny, tofu, cebulą dymką, grzybami shitake i pastą gochujang
Galbi Tang
klarowna zupa wołowa na bazie żeberek, długo gotowana z czosnkiem, cebulą, rzodkwią koreańską, doprawiona solą, pieprzem i szczypiorkiem
Sogalbi Yangopchang Jjige
gulasz na bazie bulionu wołowego, gotowany z żeberkami wołowymi (galbi), flakami (yangopchang), warzywami i pikantną pastą gochujang
Dodatki
Kimchi Jeon
naleśnik z kimchi
Kimchi Jjin Mandu 6 szt.
knedle kimchi gotowane na parze