Lux Restauracja
95 recenzji
Menu
Dania główne
Wareniki z ziemniakami 15 szt.
gotowane pierogi z nadzieniem z ziemniaków i jajka, doprawione na słono. Podawane z kremowym sosem czosnkowym na śmietanie i posypane świeżym koperkiem
Wareniki z twarogiem 15 szt.
gotowane pierogi z nadzieniem z twarogu i jajka, doprawione na słono. Podawane z kremowym sosem czosnkowym na śmietanie i posypane świeżym koperkiem
Pielmieni z wołowiną 15 szt.
gotowane pierożki z farszem z mielonej wołowiny, podawane z aksamitnym sosem czosnkowym na śmietanie i posypane świeżym koperkiem
Czeburek z wołowiną
chrupiący pieróg smażony na złoty kolor, wypełniony soczystym farszem z mielonej wołowiny, cebuli i aromatycznych przypraw. Doskonały jako przekąska lub danie główne
Manty z wołowiną 12 szt.
gotowane na parze pierożki z farszem z mielonej wołowiny, cebuli i aromatycznych przypraw. Serwowane z dodatkiem smażonej cebuli i marchewki, posypane świeżym koperkiem
Czepałgasz z twarogiem
placek z nadzieniem z twarogu, przyprawionym solą. Smażony na patelni, podawany z aromatycznym, roztopionym masłem
Kubełek mix
pyszne kawałki kurczaka w panierce smażone w głębokim oleju - 2 wingsy i 2 stripsy podawane z 250 gramową porcją frytek. Do wyboru: sos czosnkowy, ketchup ostry i łagodny, majonez.
Manty tureckie
małe pierożki nadziewane mięsem wołowym i cebulą oraz przyprawami. Gotowane na parze, aby zachować pełnię smaku. Świetne jako sycące danie główne lub przekąska. Porcja 250 g
Sałatki
Sałatka Cezar
chrupiące grzanki, kawałki soczystego, smażonego kurczaka, jajko, pomidorki cherry i parmezanem. Całość podana z kremowym sosem czosnkowym na śmietanie z dodatkiem koperku. Porcja: 250 g
Sałatka Olivier
gotowane ziemniaki, marchew, ogórki, jajka, groszek, kukurydza, kiełbasa i ogórek konserwowy, wszystko połączone kremowym majonezem. Porcja: 250 g
Sałatka Krabowa
paluszki krabowe, jajka, ryż, ogórki i kukurydza, wszystko delikatnie połączone majonezem. Świeża i kremowa sałatka o łagodnym smaku morza. Porcja: 250 g
Sałatka Kaukaska
kiełbasa wołowa, fasola, papryka żółta, czerwona i zielona, ogórek oraz kukurydza konserwowa, skropione aromatycznym sosem na bazie oleju z czosnkiem. Porcja: 250 g
Dodatki
Frytki z batatów 250g
do wyboru: sos czosnkowy, ketchup ostry i łagodny, majonez. Porcja: 250 g
Frytki 250g
do wyboru: sos czosnkowy, ketchup ostry i łagodny, majonez
Desery
Baklava
ciasto filo, przełożone słodkim nadzieniem z cukru lub miodu i orzechów
Ciasto snikers
Ciasto orzechowe
Czak-czak
kawałeczki ciasta usmażone w głębokim tłuszczu i sklejone miodem