
Rany Julek
1193 recenzji
Menu
Dania główne
YANGNYEOM
tradycyjny smak koreańskiego, panierowanego udka z kurczaka z dodatkiem ryżu i piklowanej rzepy (chicken- mu), sezamu, chilli, limonki, kolendry 450g
YANGYEOM KALAFIORKI/WEGAN
tradycyjny smak koreańskich kalafiorków z dodatkiem ryżu i piklowanej rzepy (chicken- mu), sezamu, chilli, limonki, kolendry 450g
JULEKJJANG KALAFIORKI/WEGAN
julkowa interpretacja koreańskiego klasyka, nasza glazura, nie nasz ryż, nasze pikle, sezam, limonka, kolendra 450g
MISO carbonara
gruby makaron grossi, boczek chashu, sos carbonara-miso, jajo, pecorino romano, chips z bekonu, kolendra 400g
PAD THAI klasyczny z kurczakiem
makaron ryżowy, nasz sos na bazie tamaryndowca, sosu ostrygowego i rybnego, warzywa z woka, kiełki fasoli mung, orzechy, jajko, kolendra, limonka i kura. klasyczne danie tajskie, które sprawi, że zaczniesz mówić po tajsku.500G
PAD THAI klasyczny z tofu
makaron ryżowy, nasz sos na bazie tamaryndowca, sosu ostrygowego i rybnego, warzywa z woka, kiełki fasoli mung, orzechy, jajko, kolendra, limonka i tofu w naszej panierce. ciężko się oprzeć, bo umiem w tofu i umiem w Azję.450G
PAD THAI klasyczny z krewetkami
makaron ryżowy, nasz sos na bazie tamaryndowca, sosu ostrygowego i rybnego, warzywa z woka, kiełki fasoli mung, orzechy, jajko, kolendra, limonka i krewetki w marynacie chilli. klasyka w ekskluzywnej odsłonie, bo krewetki są drogie.450G
BULDAK HOT z kurczakiem
panierowane kurczaki w bardzo pikantnej, północnokoreańskiej glazurze, fryty w gochugaru i serze, serek śmietankowy, kukurydza w sosie serowym, rzepa marynowana, cebula czerwona, kiełki fasoli mung, kolendra, sezam, majonez 400G
Sałatki
MIMOLETTE
wołowina, bułka brioche, mimolette, pomidor, ogórki piklowane, cebula czerwona, sałata, aioli z pieczonego czosnku 400g
Dodatki
KIMCHI udon
kimchi, boczek chashu, makaron udon, jajo sadzone, sezam, limonka, kolendra, sos limonkowy350G
SKOMPONUJ SWÓJ LUNCH
zapraszamy na nasz BENTō LUNCH!podajemy go w specjalnych japońskich pudełkach: 弁当箱 czyli bentō-bako. tradycyjne bentō składa się z ryżu, ryby lub mięsa oraz warzyw - u nas każdy box składa się z porcji ryżu, a 1 główny składnik i 4 dodatki WYBIERASZ SAM! Do każdego dania zostało doliczone 2zł za opakowanie ekologiczne.
SOY-GARLIC
harmonia między słonym, słodkim I czosnkowym, panierowane udko z kurczaka z dodatkiem ryżu i piklowanego ogórka, rzepy, cebuli, jalapeno w zalewie sojowej, sezamu, orzechów, dymki 450g
SOY-GARLIC KALAFIORKI/WEGE
WASABI HONEY
jing yang, czarne i białe, słodkie i ostre, takie właśnie są panierowane udka z kurczaka honey wasabi, podane z dodatkiem ryżu i piklowanej rzepy z cebulą, jalapeno (jangajji), sezamem, świeżym jalapeno, kolendrą, dymką, limonką 450g
WASABI HONEY KALAFIORKI/WEGE
jing yang, czarne i białe, słodkie i ostre, takie właśnie są kalafiorki honey wasabi, podane z dodatkiem ryżu i piklowanej rzepy z cebulą, jalapeno (jangajji), sezamem, świeżym jalapeno, kolendrą, dymką, limonką 450g
JULEKJJANGG
julkowa interpretacja koreańskiego klasyka, panierowane udko z kurczaka w naszej glazurze, nie nasz ryż, nasze pikle, sezam, limonka, kolendra 450g
NASI GORENG z karkówką wieprzową
ryż smażony z karkówką wieprzową w sosie ketjap manis , jajo, rzepa marynowana, grzyby mun, marchew, kiełki mung, cebula czerwona, orzechy, sezam, jalapeno świeże, dymka, kolendra 450g
SŁODKIE IMBIROWE CHILLI z panierowanym kurczakiem
sos słodkie chilli, glazurowane warzywa (fasolka szparagowa, cukinia, papryka, cebula czerwona), dymka, kolendra, ryż500G