Ósma Kolonia
965 recenzji
Menu
Przystawki
Chrupiące kwiaty cukinii od Majlertów
z ricottą, suszonymi pomidorami z truskawkowym sosem i matchą
Dania główne
Pad thai
ze smażonymi warzywami (marchewka, papryka), makaronem ryżowym, ekologicznymi grzybami shitake i sosem satay na bazie mleczka kokosowego
Orkiszowy podpłomyk z marynowanym karczochem
z sosem z nerkowców, truflową oliwą i rukolą
Orkiszowy podpłomyk z morelą
z ekologicznym kozim serem, karmelizowanym porem, i płatkami migdałów
Orkiszowy podpłomyk z kolorowymi pomidorami od Pana Ziółko
ekologiczną mozzarellą, białym sosem i morelową oliwą
Małosolne szparagi
z kremem ricotta, bobem, pieczoną rzodkiewką, cytrynową bazylią i olejem yuzu
Pieczona cykoria szparagowa od Majlertów
z pastą baba ganoush, ziołową oliwą i płatkami chilii
Stir fry
z ryżem, smażonym tofu, młodą kapustą, edamame, majonezem wasabi i orzechami ziemnymi
Pieczona młoda kapusta
z pastą z awokado hass, orzechową salsą i olejem chili
Sałatki
Gado Gado
z nowalijkami, tofu w sosie hoisin, chrupiącym ziemniakiem, piklowaną czerwoną cebulą i sosem z orzeszków ziemnych
Małosolne szparagi
z kremem ricotta, bobem, pieczoną rzodkiewką, cytrynową bazylią i olejem yuzu
Pieczona młoda kapusta
z pastą z awokado hass, orzechową salsą i olejem chili
Zupy
Tom yum
z makaronem ryżowym, pieczonymi boczniakami, z pastą toban djan, koreańskim tofu, olejem chili i świeżą kolendrą
Dodatki
Brokuł gałązkowy od Majlertów
z jogurtowym sosem tahini i salsą orzechową
Chrupiące kwiaty cukinii od Majlertów
z ricottą, suszonymi pomidorami z truskawkowym sosem i matchą
Zielona fasolka szparagowa od Majlertów
z sezamowym sosem i ekologicznym sezamem
Desery
Orkiszowy podpłomyk z morelą
z ekologicznym kozim serem, karmelizowanym porem, i płatkami migdałów