Pizzeria Tivoli
10 recenzji
Menu
Przystawki
Bruschetta 2 szt.
grzanki z pomidorami, czosnkiem, bazylią i oliwą z oliwek
Bruschetta z pesto 2 szt.
grzanki z pesto, ricottą i pomidorami
Deska serów i wędlin
sery: Talegio DOP, Parmigiano Reggiano DOP, Camembert, wędliny: Mortadela DOP, Spianata Picante, Di Parma, dodatki: oliwki, suszone pomidory, konfitura, krakersy
Dania główne
Panuozzo Pork
z szarpaną wieprzowiną, rukolą, pomidorkami koktajlowymi, sosem tzatziki, piklami (czerwoną cebulą, ogórkiem), prażoną cebulką, fetą i oliwkami czarnymi
Panuozzo Burrata
z burratą (ser z mleka bawolego), prosciutto crudo, pomidorami koktajlowymi, rukolą i pesto
Panuozzo Burak
z burakiem, rukolą, gruszką karmelizowaną, sosem musztardowo-miodowym i kozim serem
Zapiekanka Po Byku
z penne, pieczoną wołowiną, zielonymi szparagami i karmelizowaną czerwoną cebulką, podane w kremowym sosie pomidorowym z dodatkiem czosnku i marynowanego zielonego pieprzu, na koniec posypane prażoną cebulką
Zapiekanka Diavola (ostra!)
na oliwie, mięso mielone zapiekane z makaronem, papryką, papryką jalapeno, peperoncini i chilli
Zapiekanka Toskańska
z ryżem, krewetkami Tiger 7 szt., pomidorami, cebulą, czosnkiem i sosem śmietanowym
Zapiekanka Pikantna
z ryżem zapieczonym z pomidorami, papryką, kurczakiem, brokułami, cebulką czerwoną i śmietanką na ostro
Zapiekanka Zakręcona
z makaronem penne z bekonem i kiełbasą zapieczonym z pomidorami, papryką, brokułami, pieczarkami, kukurydzą i cebulą w sosie śmietanowym
Sałatki
Sałatka Śródziemnomorska z tuńczykiem
z tuńczykiem na świeżych sałatach, z pieczonymi w czosnku karczochami i zielonymi szparagami, gotowanym jajkiem i czerwoną cebulką
Sałatka Jesienna
z grillowanymi kawałkami łososia z suszonymi pomidorami i sosem żurawinowym na rukoli i roszponce
Sałatka a la Cezar
z kurczakiem, grilowanym bekonem, mixem sałat, oliwkami, pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą, sosem vinaigrette i grzankami
Sałatka Burrata
z burratą, szynką parmeńską, pomidorkami koktajlowymi, roszponką, oliwą extra vergine, octem balsamicznym i parmezanem
Sałatka Grecka
z miksem sałat, fetą, oliwkami, pomidorami, ogórkiem, grzankami, czerwoną cebulą i sosem vinaigrette
Sałatka Barbabietole al Forno
pieczone buraki z serem kozim na rukoli, przyprawione balsamico
Sałatka Peramix
z grillowanym kurczakiem, rukolą, szpinakiem, sosem musztardowo-miodowym, karmelizowaną gruszką, orzechami włoskimi, serem Taleggio DOP i pomidorkami koktajlowymi
Steak na sałacie
antrykot z roszponką, pomidorami koktajlowymi, oliwkami, karmelizowaną czerwoną cebulą, parmezanem, grzanką z pesto
Zupy
Barszcz z pasztecikiem 250 ml
Krem pomidorowy 250 ml
Barszcz czysty 250 ml
Pizza
Pizza Margherita
Pizza Tropicana
z szynką, ananasem, bananem i brzoskwinią
Pizza Venezia
z salami i papryką
Pizza Capresse
z pomidorem, świeżą bazylią i balsamico
Pizza Frutti di Mare
z tuńczykiem, małżami, krewetkami i anchois
Pizza Carbonara
z sosem śmietanowym, bekonem, porem, jajkiem i koperkiem
Pizza Alpejska
z bekonem, salami, pomidorami i rukolą
Pizza Covid
wędzony boczek, dużo czosnku i pomidory koktajlowe z sosem z przetartych pomidorów Pelati i mozzarellą
Makarony
Tagliatelle Steak
z antrykotem, pomidorami suszonymi, jabłuszkami kaparowymi, czosnkiem, pomidorowym sosem z mascarpone, posypane parmezanem
Spaghetti al Frutti di Mare rosso
z owocami morza w sosie pomidorowym
Lasagne Bolognese
zapiekana z serem
Lasagne Spinaci
szpinakowo-pieczarkowa na beszamelu, zapiekana z serem
Penne all Arrabbiata
na bekonie w pikantnym sosie pomidorowym
Spaghetti Napoli
z pomidorkami pelatti, czosnkiem i cebulką w sosie pomidorowym
Spaghetti Bolognese
z sosem bolońskim
Tagliatelle al Pollo
z kurczakiem i szpinakiem w śmietanie
Zestawy
Aromatyczny filet z łososia
pieczony w tradycyjny sposób w piecu 200g
Pollo al pelatti
pierś kurczaka w pomidorach z czosnkiem 180g
Pollo al finferli
pierś kurczaka z kurkami w sosie śmietanowym 180g
Costine al forno - Żeberka BBQ
w parynacie miodowo - piwnej, długo pieczone w piecu
Fish'n'chips 250g
dorsz smażony w ciescie, z frytami i sosem tatarskim i colesławem
Costoletta di maiale impanata
schabowy panierowany 180g
Grigliata mista di carne
mix grillowanych mięs na desce: antrykot 100 g, pierś kury 100 g, schab wiep. 100 g, fryty lub pieczone ziemniaki, colesław lub świeża sałata z pomidorami
Dodatki
Sos kurkowy
Sos bolognese
Frytki Fry'n Dip
150g
Frytki z batatów
150g
Kiszona kapusta zasmażana z kminkiem
Colesław 125g
Focaccia
z rozmarynem i solą morską
Pieczone ziemniaki
pieczone w piecu z bekonem i tymiankiem 150g
Desery
Naleśnik Jabłkowy 180 g
z musem jabłkowym, cukrem waniliowym i cynamonem
Naleśnik Serowy 180 g
z serem białym, cukrem waniliowym, cynamonem i rodzynkami
Naleśnik Pieczarkowy 180 g
z pieczarkami, cebulą i mozzarellą
Naleśnik American 180 g
z mięsem wieprzowym w BBQ, kukurydzą, karmelizowaną czerwoną cebulą, zapieczony w sosie pomidorowym pod mozzarellą ze szczypiorkiem
Panna Cotta
z gorącymi owocami (maliny lub jagody)
Tiramisu
na orginalnych włoskich biszkoptach, z mascarpone, jajkami i dodatkiem likieru Amaretto
Naleśnik Mediolański 180 g
z serkiem waniliowym, jagodami i śmietaną
Naleśnik Nutella 180 g
z nutellą i bananem