
Restauracja Golonkarnia
1036 recenzji
Menu
Przystawki
Dwie pajdy chrupiącego chleba
ze smalcem własnej roboty i ogórkiem
Chrupiąca Przystawka do Piwa
olbrzymie krążki cebulowe w złotej panierce 6 szt. papryczki jalapeno nadziewane serkiem cheddar w złotej panierce 3 szt. paluszki mozzarella w złotej panierce 3 szt. dip
Dania główne
Miska bigosu
z kapusty duszonej w piwie z podgrzybkami i wędzoną śliwką
Golonka po staropolsku
duszona w warzywach, podawana w sosie własnym
Kiełbasa swojska
pieczona w chlebowym piecu, podawana z ćwiartką chleba i musztardą
Golono prosto z wody
marynowana, mało kaloryczna
Golonka pieczona z chrupiącą skórką
rumiana holonka z chrupiącą skórką pieczona w piwie, podawana z chrzanem, ogórkiem i chrupiącym chlebem
Dwa ryjki w kapuście
biała kiełbasa zrobiona z golonek, duszona w lekko kwaśnej kapuście, przyprawiona kminkiem
Jagnięcina dla 4 osób
kawałki jagnięciny wolno pieczonej w zestawie z kluskami, ryżem, pieczonymi ziemnakami i grillowana papryką
Golonka duszona w piwie
pieczona w piwie i sezonowych warzywach
Zupy
Żurek wiejski
z białą kiełbasą i jajkiem
Barszcz czerwony
z krokietem do wyboru: z mięsem lub kapustą z grzybami
Dodatki
Zestaw surówek
surówki z kiszonej kapusty, colesław