
Segment Restauracja Pizzeria
857 recenzji
Menu
Przystawki
Bruschetta Pomodoro
chrupiące włoskie pieczywo, a na nim: drobno posiekany pomidor, czosnek i bazylia w towarzystwie rukoli, całość opruszona kozim serem
Focaccia Rosmarino
chrupiące włoskie pieczywo z czosnkiem, świeżym rozmarynem, ze smakowymi oliwami
Olive di antipasto
włoskie oliwki marynowane w oliwie z ziołami
Crostini
czosnkowe kanapeczki ( 3 szt.: Prosciutto Crudo z rukolą, Mozzarella z rukolą, pasta truflowa z rukolą)
Gamberi dalla padella
krewetki z patelni duszone w masełku z natką pietruszki, papryczką chilli, podlewane białym winem
Tartare di salmone
drobno posiekany filet z łososia doprawiony ogórkiem konserwowym, kaparami koperkiem i odrobiną musztardy
Piccolo Pasce Fritto
małe smażone rybki (stynki) podawane z cytrynką
Dania główne
Ossobuco
golonka wołowa duszona w warzywach i czerwonym winie, serwowana z purée ziemniaczano-chrzanowym oraz tradycyjną gremolatą z natki pietruszki, czosnku i skórki cytryny
Gnocchi con carne di manzo
włoskie kluseczki ziemniaczane podane z kawałkami polędwicy wołowej i kurkami w kremowym sosie śmietanowym
Gnocchi alla Sorrentina
Włoskie kluseczki ziemniaczane w aromatycznym sosie pomidorowym, zapiekane pod Mozzarellą fior di latte
Pollo con feta
pierś kurczaka faszerowana serem feta, szpinakiem i suszonymi pomidorami, podana z kolorowymi włoskimi kluseczkami i sałatką fresh
Ravioli di Carne e funghi secchi
domowe ravioli z mięsem i grzybami serwowane w maślanym kurkowym sosie
Pezzo di carne
antrykot wołowy podany z grillowanymi warzywami, sosem gorgonzola i domowymi frytkami
Lasagne agli spinaci
Makaron przekładany farszem szpinakowo-serowym, zapieczony pod serem Mozzarella, serwowany z sosem Gorgonzola
Risotto con verdure
włoskie risotto z grillowanymi warzywami, serem feta, kremem balsamicznym i natką pietruszki posypany serem Grana Padano
Sałatki
Insalata con Gamberi
z świeżą sałatą, warzywami, pomarańczami, krewetkami
Insalata dello Chef
sałata ze świeżymi warzywami, serem solankowym podana z włoskim pieczywem
Insalata con pera carmrllata
karmelizowana gruszka na świeżej rukoli z serem Gorgonzola, orzechowo miodowym dresingiem i pieczywem czosnkowym
Classica insalata Caesar z kurczakiem
podana z sałatą lodową, kaparami i sosem z parmezanu i anchois
Zupy
Minestradel Giorno
zupa dnia przygotowywana przez szefa kuchni
Minestra Paves
włoska zupa na bazie bulionu z kurczakiem i kluseczkami z jaj i parmezanu
Crema di pomodoro
aromatyczna zupa ze świeżych pomidorów, czosnku, liści bazylii, serwowana z grzankami czosnkowymi
Pizza
Pizza Capo Preferito
z pastą truflową, pieczarkami, mozzarellą bufala po wypieczeniu, szynką prosciutto crudo, świeżym pomidorem, pesto bazyliowym i świeżą bazylią
Pizza Segmento
z sosem, serem, salami, bekonem, kaparami, oliwkami, cebulą i czosnkiem
Pizza Principessa
z sosem, mozzarellą di bufalo, krewetkami, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i świeżą bazylią
Pizza Ciao Bambino
Pizza w kształcie głowy misia z szynką, ananasem i oliwkami
Pizza Quatrro Formaggi
z sosem i 4 serami
Pera Picante
z sesem, serem, Spianatą Picante, Gruszką, Gorgonzolą, Pomidorkami koktajlowymi, orzechami włoskimi, miodem
Pizza Prosciutto
z sosem, serem, prosciutto crudo, pomidorkami koktajowymi, rukolą i kozim serem
Pizza Spinaci
z serem, szpinakiem, serem gorgonzola, orzechami włoskimi, miodem
Makarony
Rigatoni con Tono
z tuńczykiem, oliwkami, czosnkiem, natką pietruszki i suszonymi pomidorami w pomidorowym sosie
Lasagne agli spinaci
Makaron przekładany farszem szpinakowo-serowym, zapieczony pod serem Mozzarella, serwowany z sosem Gorgonzola
Spaghetti Carbonara
z sosem śmietanowym, prażonym boczkiem, natką pietruszki, posypany serem Grana Padano
Spaghetti Bolognese
z tradycyjnym sosem pomidorowo-ziołowym i mięsem, posypany serem Grana Padano
Spaghetti cozze alla marinara
z małżami, czosnkiem, natką pietruszki, w sosie winno maślanym
Tagliatelle di manzo
z polędwicą wołową, borowikami, szpinakiem, czosnkiem i cebulką, duszony w czerwonym winie z dodatkiem Gorgonzoli i śmietany, posypany serem Grana Padano
Tagliatelle con Pollo
z kurczakiem, pieczarkami, szpinakiem i papryczką chilli w sosie śmietanowym
Spaghetti Aglio e Olio
z papryczką chilli, czosnkiem, oliwą, natką pietruszki, posypany serem Grana Padano
Sosy
Ravioli di carne in salsa di pomidoro piccante
domowe ravioli z mięsem w ostrym sosie pomidorowym
Dodatki
Grigliata di verdure
kompozycja grillowanych warzyw, podana na chrypiącej lodowej sałacie z serem feta, natką pietruszki i czosnkowym pieczywem
Desery
Risotto per bambini
słodkie risotto z gruszką i malinami
Panna Cotta
włoski deser śmietanowo- waniliowy, serwowany z sosem malinowym
Tiramisu
kremowa przyjemność na bazie serka mascarpone, biszkoptów i kawy
Souffle al cioccolato
klasyczny suflet czekoladowy z płynnym środkiem, podany z kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną i prażonymi migdałami