SICHUAN SZCZECIN
637 recenzji
Menu
Słodkie
LODY Z AUTOMATU
Miękkie, śmietankowe lody z automatu, oblane domowym olejem z prażonych orzeszków ziemnych i sezamu.
MOCHI
Delikatne i miękkie ciasto ryżowe wypełnione kremem i owocami. Zapytaj obsługi, jakie dziś mamy smaki.
TALERZE CIEPŁE
Bao
Puszysta bułeczka na parze, ogórek, majonez chilli, orzeszki ziemne, kolendra. Dostępne z: • chrupiący boczek glazurowany w sosie hoisin • Rwane boczniaki w sosie hoisin
Kurczak generała Tso
Smażone kawałki kurczaka w sosie generała Tso, dymka, prażony sezam.
Vegan mapo tofu
Miękkie tofu duszone z granulatem sojowym w pikantnym sosie syczuańskim, olej chilli, dymka, prażony sezam.
Bakłażan po pekińsku
Bakłażan duszony w słodkiej paście sojowej, dymka, prażony sezam.
Ryż jaśminowy z nasionami lnu.
Ryż jaśminowy z nasionami lnu.
TALERZE ZIMNE
Wołowina na zimno
Wołowina gotowana w przyprawach, olej chilli, fermentowana fasola, kolendra.
Sałatka z ogórka
Tłuczony ogórek, czosnek, pieprz syczuański, sos sojowy, czarny ocet ryżowy, prażony sezam.
Sałatka z gotowanego kurczaka
Krojone mięso z udka kurczaka, czosnek, olej chilli, kolendra, prażony sezam.
Sałatka z kalarepy
Kalarepa, czerwone orzeszki ziemne, olej chilli, pasta doubanjiang, dymka.
Tatar wołowy
Czerwona cebula, piklowana rzodkiew, chipsy ziemniaczane, żółtko, nori, olej chilli, majonez japoński, olej z dymki.
MISKI
Kantońska zupa z pieczonej kaczki z wontonami
Bulion z pieczonej kaczki, pierożki wonton z kaczką, pak choi, przyprawy korzenne, dymka, kolendra.
Syczuańska zupa ostro-kwaśna
Gęsty bulion warzywny, bambus, marchewka, grzyby, tofu, czarny ocet, sos sojowy, olej chili, dymka, kolendra.
Zupa Lanzhou z wołowiną
Najstarsza zupa na świecie, Pierwowzór ramenu. Bulion wołowy, rzemieślniczy makaron, wołowina gotowana w przyprawie pięciu smaków, rzodkiew, olej chilli, dymka, kolendra.
Z WOKA
WIEPRZOWINA W OSTRYM SOSIE CZOSNKOWYM
Cienkie paski wieprzowiny z bambusem i grzybami mun w ostrym sosie czosnkowym na bazie pasty doubanjiang, sosu sojowego i chińskiego wina, dymka.
WOŁOWINA PO MONGOLSKU
Smażone kawałki wołowiny w sosie na bazie sosu sojowego i wina, papryka, cebula, dymka, prażony sezam. Podane na gorącym półmisku.
KURCZAK SWEET CHILLI
Smażone kawałki kurczaka w sosie sweet chilli, papryka, cebula, dymka.
KREWETKI KUNG PAO
Smażone krewetki w pikantnym sosie koreańskim, orzeszki ziemne, papryka, dymka, prażony sezam.
Z WODY
WONTONY Kaczka (5 szt.)
Delikatne ręcznie lepione pierożki gotowane na parze: Kaczka, bulion, pak choi, prażona cebulka.
DAN DAN NOODLES ORIGINAL
Rzemieślniczy pszenny makaron, mielona wołowina w sosie syczuańskim, pak choi, kukurydza, dymka, olej chili, sezam. Uwaga: Po podaniu makaron należy energicznie wymieszać z resztą składników.
NOODLE VEGAN XO
Rzemieślniczy pszenny makaron, duszone grzyby z chińską kapustą, wegański sos XO, edamame, orzeszki, dymka, prażony sezam.
NOODLE PEKING CRISPY DUCK
Rzemieślniczy pszenny makaron, chrupiąca kaczka w tempurze, sos pekiński, ogórek, dymka, prażony sezam.
WONTONY Krewetka (5 szt.)
Delikatne ręcznie lepione pierożki gotowane na parze: Krewetka, olej chili, dymka, prażony sezam.
SHOTY
Ślady Jedwabnego Szlaku
Głębia przypraw i słodyczy, inspirowana Jedwabnym Szlakiem. 4 x 40 ml
Dotyk Księżyca
Subtelny balans słodkich i kwaśnych nut, lekki, jak księżycowy blask. 4 x 40 ml
Korzeń Przemiany
Rozgrzewający eliksir z orientalnym twistem. 4 x 40 ml
Ognisty Smok
Wyrazisty i pikantny z odrobiną egzotycznego ciepła. 4 x 40 ml
COCKTAILE
Chińska Śliwa
Owocowe bogactwo z nutą dymu i orzeźwienia. 100 ml
Ogród Bambusowy
Klasyka w orientalnej odsłonie, z nutą korzennych przypraw. 200 ml
Księżniczka Wschodu - Spritzer
Delikatny, lekki i kwiatowy - idealny na toast. 220 ml
Zielony Smok - Spritzer
Harmonia ziołowych i kwiatowych aromatów w orzeźwiającym wydaniu. 220 ml
Liczi Breeze
Orzeźwiający i tropikalny koktajl z imbirowym charakterem. 170 ml