
Sypka Mąka
1704 recenzji
Menu
Przekąski
Boska viola
łosoś Gravlax marynowany w burakach podany na chrupiącej grzance z kremowym serkiem, sałatką z awokado i chrustem z pora
Danie prezesa
tatar z bawety wołowej z żółtkiem sous vide, ogórkiem piklowanym, grzybami marynowanymi, szalotką, musztardą gorczycową, majonezem lubczykowym i chrupiącą grzanką z focacci
Cienki wół
kruche plastry wołowiny z oliwą extra virgin, rukolą, kaparami, Grana Padano, cytryną i chrupiącą grzanką z focacci
Pajda z pomidorami
bruschetta z bazyliowym pesto, pomidorami macerowanymi w oliwie czosnkowej z solą morską, oliwkami kalamata, rukolą i Grana Padano
Marzenie rybaka
krewetki w emulsji winno maślanej z czosnkiem 5 szt., chilli, natką pietruszki i chrupiącą grzanką z focacci
Focaccia piccante
focaccia zapiekana z Salami Piccante, solą morską maldon, Grana Padano i natką pietruszki
Pajda z oberżyną
bruschetta z pastą z palonego bakłażana, kremowym serkiem, oliwą czosnkową, rukolą i Grana Padano
Słodko-słona
burrata z pieczonymi winogronami w balsamico, miodzie i tymianku z Prosciutto Crudo, prażonymi orzechami laskowymi i pudrem z czarnych oliwek podana z chrupiącą grzanką z focacci
Dania główne
Chickaletta
sos biały, mozzarella fior di latte, kurczak, pieczarki, cebula, natka pietruszk, oliwa truflowa
Al capone
caponata ze smażonego bakłażana, selera naciowego, cebuli z kaparami, oliwkami, włoskimi pomidorami i bazylią podana z sezamowymi grissini
Biała pieczara
sos biały, mozzarella fior di latte, pieczarki, świeży czosnek, świeży rozmaryn
Seryjny odlot
taleggio, Gorgonzola, Grana Padano, Pecorino Romano, konfitura figowa, orzechy włoskie, winogrona, rukola i chrupiące grzankami z focacci
Czerwony kapturek
spaghetti w sosie pomidorowym z Grana Padano
Figo fago
taleggio, Grana Padano, Prosciutto Crudo, Salami Picccante, marynowane karczochy, pasta z palonego bakłażana, oliwki kalamata, konfitura figowa, orzechy włoskie, winogrona, rukola i chrupiące grzanki z focacci
Włoch pod patykiem
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, Grana Padano, natka pietruszki, czarny pieprz, oliwa czosnkowa
Małgośka
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, świeża bazylia, oliwa extra virgin
Sałatki
Sypki cezar
sałata rzymska z sosem tuńczykowym, grillowaną piersią kurczaka, chipsem z boczku, pomidorami malinowymi, grzankami i Grana Padano
Ostry bałagan
mieszane sałaty z pikantnymi krewetkami 5 szt. w sosie winno maślanym z limonką, świeżym ogórkiem, prażonym sezamem i chrupiącą grzanką z focacci
Kozie podrygi
mieszane sałaty w sosie vinaigrette z zapiekanym kozim serem, burakiem piklowanym, karmelizowanymi orzechami włoskimi, coulis malinowym i chrupiącą grzanką z focacci
Zupy
Włoski mezalians
krem z pieczonych pomidorów z grzanką z bazyliowym pes
Leśniczówka
zupa grzybowa z rozmarynem, kwaśną śmietaną, kluseczkami parmezanowymi i natką pietruszki
Oczko w talerzu
rosół drobiowo wołowy z gotowaną marchewką, kluseczkami parmezanowymi i natką pietruszki
Pizza
Tom i jerry
mozzarella fior di latte, Gorgonzola, Taleggio, Grana Padano
Pikanteria pikantna
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, Salami Piccante, czerwona cebula, jalapeno,oliwki kalamata
Salami
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte ,salami Napoli łagodne
Pizza janusza na podwójnym cieście
sos z pomidorów, podwójna mozzarella fior di latte, szynka Cotto, pieczarki
4 pory
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, Salami Napoli łagodne, karczochy marynowane, krewetki 2 szt., oliwki kalamata
Ostra włoszka pikantna
sos z pomidorów, mozzarella fior di latte, Nduja, czerwona cebula, jalapeno, świeży szpinak
Makarony
Krewetki w kałamażu
tagliatelle barwione sepią z krewetkami 4 szt.w emulsji winno maślanej z czosnkiem, pomidorkami cherry, chilli i natką pietruszki
Morska nuta
tagliatelle barwione sepią z łososiem, śmietaną, czosnkiem, kaparami, pomidorkami cherry, świeżym koperkiem i Grana Padano
Posiłek węglarzy
spaghetti Carbonara z guanciale, kremowym żółtkiem, czarnym pieprzem, Pecorino Romano, Grana Padano i rukolą
Spaghetti figlarza
spaghetti z wędzonym boczkiem i czerwoną cebulą w pikantnym sosie pomidorowym z natką pietruszki i Grana Padano
Alio olio
spaghetti z oliwą extra virgin, czosnkiem, chilli, natką pietruszki i Grana Padano
Pablo escobar
strozzapreti z grillowanym kurczakiem w emulsji maślanej z czosnkiem, chilli, natką pietruszki, rukolą i Grana Padano
Ravionetka
ravioli szpinakowe z bawolą ricottą w emulsji maślanej z suszonymi pomidorami, prażonymi płatkami migdałów, natką pietruszki i Grana Padano
Tamagnoczi
gnocchi w sosie maślano szałwiowym z salsą z suszonych pomidorów, speckiem i Pecorino Romano
Burgery
Bąbel burger
burger drobiowy w bułce maślanej z pomidorem malinowym, sałatą, majo i ketchupem podany z opiekanymi ziemniakami
Dodatki
Opiekane ziemniaki francuskie
Mieszane sałaty z sosem vinaigrette
Karczochy marynowane
Chrupiące grzanki z focacci
Piklowany burak / czerwona kapusta
Oliwki kalamata
Pasta z palonego bakłażana
Pesto bazyliowe
Desery
Bezkijka
sernik baskijski z sosem lemon curd
Panna cotella
panna cotta z coulis malinowym i sezonowymi owocami
Napoje bezalkoholowe
Sok pomarańczowy Toma 1l
Sok czarna porzeczka Toma 1l
Pepsi Max 0,85l
Sok jabłkowy Toma 1l
Pepsi 0,85l
Fiesta czy siesta
prosciutto Crudo, Salami Piccante, Salami Napoli, marynowane karczochy, pasta z palonego bakłażana, oliwki kalamata, pomidorki cherry i chrupiące grzanki z focacci