Turan Halal Restaurant
86 recenzji
Menu
Dania główne
Bifszteks
ryż gotowany, puree, kasza gryczana, makaron, jajko, kotlet z wołowiny
Pilaw 400g
uzbecki pilaw z jagnięciną, cebulą i marchewką, z dodatkiem przypraw, do dania można dobrać zestaw z sałatką (świeże ogórki, cebula, papryka) i chlebem
Urama-hanum
rolada gotowana na parze z baraniną mieloną z przyprawami w cienkim cieście
Tradycyjny chleb
tradycyjny chleb uzbecki (1 szt.)
Smażone manty 5 szt.
pierożki smażone z przyprawioną baranią z cebulą w cieście
Samsa
z wołowiną lub baraniną (1 szt.)
Hingalsz
placek z mąki pszennej wypiekany na patelni nadziany dynią, smarowany masłem
Awarski Hinkal
ręczne robione kopytka, gotowane mięso, sos pomidorowo - czosnkowy
Sałatki
Sałatka olivier 250g
gotowane ziemniaki, ogórki kiszone, filet z kurczaka, jajka, koperek, majonez i groszek
Krojone warzywa 300g
różne pomidory, ogórki i słodka papryka
Sałatka grecka 300g
pomidory, ogórki, papryka, ser feta, oliwki
Sałatka mięsna 300g
smażony bakłażan, delikatna cielęcina, czosnek, zioła, papryka, ogórki
Aczik-czuczuk 100g
dojrzałe pomidory z cebulą i papryką
Zupy
Szurpa
zupa z wołowiny z kością, warzywami i ziemniakiem
Rosół z pielmieni
domowe pielmieni w bulionie 15 szt.
Mięso po kazachsku
narodowa potrawa kazachska z wołowiną, makaronem i bulionem
Nochczi Czorp
tradycyjna czeczeńska zupa mięsna, przygotowywana głównie z baraniny
Mastawa
aromatyczna zupa z jagnięciną i ryżem
Czuczwara
małe domowe pierożki z mięsem wołowym i baranim 10 szt. w bulionie mięsnym, podawane ze śmietaną i ziołami
Maszhurda
zupa uzbecka z fasolą mung i ryżem
Sosy
Sos adżika
sos pomidorowo-paprykowy
Sos czosnkowy
Sos ostry Laza
Kwaśna śmietana
Ketchup
Desery
Baklawa
ciasto filo przełożone warstwą orzechów i oblane słodkim syropem
Biskwit
delikatne warstwy biszkoptowego ciasta przełożone kremowym nadzieniem
Miodownik
delikatne i zwiewne ciasto nasączone smakiem karmelu i śmietany