
Tutti Santi
844 recenzji
Menu
Przystawki
Krem z pomidorów
dojrzewające w toskańskim słońcu pomidory nadają mu unikalny smak i aromat. Krem podajemy ze świeżym tymiankiem i włoskim owczym serem Pecorino Romano
Olive della casa
Trzy rodzaje oliwek - Leccino, Bella di Cerignola i Verde w domowej marynacie, którą przygotowujemy z oliwy, czosnku oraz ziół z dodatkiem papryczki peperoncino
Gorąca Foccacia
Włoskie pieczywo własnego wyrobu z oliwą i czosnkiem
Deska dojrzewających wędlin i serów
Wyselekcjonowane włoskie wędliny: szynka Crudo di Parma, Speck - tradycyjna szynka wędzona, Salami Milano, Salami Picante. Dwa włoskie sery: Provolone Picante oraz owczy ser Pecorino Romano. Oliwki zielone z pestką, musztarda pigwowa oraz foccacia
Dania główne
Pizza San Luca
z sosem śmietanowym z serem Grana Padano i nutą czosnku, mixem włoskich grzybów leśnych, serem Mozzarella di Bufala D.O.P. (włoski ser z regionu Kampania), włoskim Salami Picante i świeżym szczypiorkiem
Pizza Santa Rita
z pomidorami zapieczonymi z oliwą czosnkową i Grana Padano. Po upieczeniu na pizzę kładziemy świeże składniki: szynkę Crudo di Parma, ser Mozzarella di Bufala D.O.P. (włoski ser z regionu Kampania), pomidorki koktajlowe i świeżą bazylię
Sałatki
Insalata dalla Grecia
z serem feta, mixem sałat, pomidorkami koktajlowymi, zielonym ogórkiem, oliwkami zielonymi, czerwoną cebulą, oliwkami Leccino, świeżą bazylią. Całość podana jest z sosem Winegret przygotowanym według autorskiej receptury
Insalata di Burratina
z Burratą (rodzaj Mozzarelli wypełnionej kremowym serkiem Stracciatella, co nadaje jej niezwykłą, miękką i aksamitną konsystencję oraz wyjątkowy smak), pomidorkami koktajlowymi, bazylią, rukolą, natką pietruszki, rzodkiewką, szpinakiem, oliwkami i pesto
Insalata di Carpaccio
z cienkimi plastramiy Bresaoli (nacieranej ziołami i długo dojrzewającej włoskiem polędwicy wołowaej), mixem sałat, rukolą, Grana Padano i świeżą bazylią. Całość podana z sosem Winegret przygotowanym według autorskiej receptury.
Insalata Verdure e Gamberi
z liśćmi szpinaku, marynowanymi w oliwie czosnkowej i zapiekanymi w piecu krewetkami, serem feta, karmelizowanymi pomidorkami koktajlowymi, cebulkami w zalewie, pietruszkowym pesto i kiełkami.
Insalata Mare e Monti 360 g
zielona fasolka szparagowa, pstrąg wędzony*, czarne oliwki, pomidory koktajlowe, biała cebula, ziemniaki, sos z orzechów laskowych, sałatka ziołowa z natki pietruszki, koperku i bazylii, chips z Grana Padano * pstrąg filetowany ręcznie, istnieje możliwość wystąpienia ości
Pizza
Pizza Margherita con Bufala
z sosem z włoskich pomidorów, serem Mozzarella di Bufala D.O.P. (włoskim serem z regionu Kampania) i świeżą bazylią
Pizza Rukola
z sosem z włoskich pomidorów, serem Mozzarella, pieczarkami, włoską szynką Crudo di Parma i świeżą rukolą
Pizza Prosciutto
z sosem z włoskich pomidorów, serem Mozzarella i szynką Prosciutto Cotto
Pizza Salame Picante
z sosem z włoskich pomidorów, serem Mozzarella i włoskim Salami Picante
Pizza Prosciutto e Salame
z sosem z włoskich pomidorów, serem Mozzarella, szynką Prosciutto Cotto, Salami Milano i pieczarkami
Pizza Funghi Misti
z sosem z włoskich pomidorów, mixem włoskich grzybów leśnych, rukolą, orzechami włoskimi i kremem balsamicznym o smaku orzechowo-gruszkowym
Pizza Quattro Stagioni
(Cztery smaki, każda ćwiartka ma inny składnik) z sosem z włoskich pomidorów, serem Mozzarella, szynką Prosciutto Cotto, Salami Milano, pieczarkami i karczochami
Pizza San Marco
z sosem śmietanowmy z serem Grana Padano i nutą czosnku, mixem włoskich grzybów leśnych, serem Mozzarella di Bufala D.O.P. (włoski ser z regionu Kampania), szynką Crudo di Parma i świeżym szczypiorkiem
Makarony
Tagliatelle Pomodorini e Gamberetti
makaron tagliatelle z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, maślanym sosem, natką pietruszki oraz serem Grana Padano
Lasagna della Mamma
makaron Barilla, Mozzarella, sos z włoskich pomidorów, mielone mięso wieprzowe, sos beszamelowy, Grana Padano, przyprawy
Spaghetti Sapori del Bosco 330 g
makaron spaghetti, sos borowikowy, smażone grzyby: borowik, shiitake, shimeji; chrust z boczniaka, ser Grana Padano D.O.P., puder z podgrzybka
Tagliatelle Burratina e Pomodoro
włoski makaron tagliatelle z czosnkiem i pikantnymi papryczkami peperoncino, serem Grana Padano, pomidorami, kaparami, oliwą oraz serem Burrata (rodzaj Mozzarelli wypełnionej kremowym serkiem Straciatella).
Tagliatelle Parma e Tartufa
makaron tagliatelle z szynką Crudo di Parma, cebulą, czosnkiem, sosem śmietanowym z dodatkiem trufli, rukolą, Grana Padano.
Ravioli Spinaci con Ricotta
włoskie pierożki ze szpinakiem i Ricottą. Podane z podsmażoną cebulką i czosnkiem, suszonymi pomidorami, świeżym tymiankiem i świeżym serem Ricotta
Desery
Domowa Panna Cotta
z szafranem i musem malinowym