
Why Thai Express Grunwald
647 recenzji
Menu
Przystawki
CHIPSY krewetkowe
Chipsy krewetkowe z tajskim sosem orzechowym, według receptury Why Thai.
PIEROŻKI BAO z warzywami
Pięć pierożków z ciasta drożdżowego gotowanych na parze z nadzieniem z brokuła, marchewki, papryki i kapusty doprawionym sosem sojowym, imbirem oraz miodem posypane chrupiącym czosnkiem podawanych z sosem sojowym z dodatkiem szalotki, kolendry z odrobiną tajskiego chili.
SAJGONKI na ciepło z warzywami
Sajgonki w cienkim pszennym cieście, z kapustą, grzybami mun i makaronem sojowym, podawane z naszym sosem słodkie chili. W zestawie znajdują się 3 sztuki.
PIEROGI gyoza z nadzieniem z kaczki
Pierogi gyoza 6 szt. z nadzieniem z kaczki podawany z sosem na bazie tajskiej pasty chilli z dodatkiem grzybów shitake.
SAJGONKI na ciepło z kurczakiem
Sajgonki w cienkim pszennym cieście, z kapustą, grzybami mun, makaronem sojowym i kurczakiem, podawane z naszym sosem słodkie chili. W zestawie znajdują się 3 sztuki.
PIEROŻKI BAO z kurczakiem hoisin
Pięć pierożków z ciasta drożdżowego gotowanych na parze z nadzieniem z kurczaka doprawionym sosem hoisin, sosem ostrygowym, imbirem oraz miodem posypane chrupiącym czosnkiem podawanych z sosem sojowym z dodatkiem szalotki, kolendry z odrobiną tajskiego chili.
PIEROGI gyoza z nadzieniem z kurczaka i grzybów mun
Pierogi gyoza 6 szt. z nadzieniem z kurczaka i grzybów mun podawany z sosem na bazie tajskiej pasty chilli z dodatkiem grzybów shitake.
Dania główne
KREWETKI w panco z sosem majosriracha
Dziewięć krewetek panierowanych w japońskiej panierce panco, które podajemy z sosem mayosriracha. Danie lekko ostre.
RYŻ z woka z kurczakiem i jajkiem sadzonym
Ryż jaśminowy smażony na woku z sosem ostrygowym, sojowym i tajską bazylią, marchewką, groszkiem, kurczakiem oraz jajkiem sadzonym. Danie podawane z limonką, szczypiorkiem i kiełkami fasoli mung. Danie łagodne.
Kurczak po seczuańsku
Udko z kurczaka, marchew, cukinia, cebula biała, świeże chili. Podawany z tajskim colesławem i ryżem jaśminowym. Danie średnio ostre.
ŻÓŁTE CURRY z warzywami i krewetkami
Tajskie danie na bazie żółtej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz krewetkami. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie średnio ostre.
MAKARON UDON z kurkumą i kurczakiem
Japoński makaron pszenny smażony na woku z kapustą pak choi, kurczakiem, grzybami mun, chili, kurkumą i sosem ostrygowym oraz mleczkiem kokosowym. Danie średnio ostre.
RYŻ smażony z kurczakiem
Ryż jaśminowy smażony na woku z marchewką, groszkiem i kurczakiem. Łagodne danie dla dzieci.
WIEPRZOWINA z woka w sosie teriyaki
Wieprzowina z woka w sosie teriyaki z odrobiną chili, marchewką, pietruszką, selerem, brokułami i grzybami shimeji, podawany z tajskim colesławem i ryżem jaśminowym. Danie średnio ostre.
PAD THAI wegański
Makaron ryżowy ze słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym na bazie azjatyckich grzybów, tofu, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem, kapustą pak choi, orzeszkami, marchewką i limonką. Danie łagodne.
Zupy
TOM YUM zupa tajska z krewetkami
Pikantna zupa tajska z chili, pomidorami, cebulą czerwoną, grzybami słomianymi i boczniakami oraz krewetkami. Z dodatkiem mleczka kokosowego, z makaronem ryżowym vermicelli oraz świeżą kolendrą. Objętość 500ml. Danie ostre.
TOM YUM zupa tajska z warzywami
Pikantna zupa tajska z chili, bakłażanem, pomidorami, cukinią, groszkiem, brokułami, marchewką, cebulą czerwoną, grzybami słomianymi i boczniakami. Z dodatkiem mleczka kokosowego, z makaronem ryżowym vermicelli oraz świeżą kolendrą. Objętość 500ml. Danie ostre.
Won ton tajska zupa z pierożkami z kurczakiem
tajski aromatyczny bulion z kurczaka podawany z kolendrą, kapustą, kiełkami fasoli mung oraz z trzema pierożkami nafaszerowanymi kurczakiem i warzywami z dodatkiem imbiru
TAJSKI ROSÓŁ z makaronem
tajski, aromatyczny bulion z kurczaka z makaronem pszennym, kapustą pekińską i kolendrą 500 ml zupa łagodna
TOM YUM zupa tajska z kurczakiem
Pikantna zupa tajska z chili, pomidorami, cebulą czerwoną, grzybami słomianymi i boczniakami oraz kurczakiem. Z dodatkiem mleczka kokosowego, z makaronem ryżowym vermicelli oraz świeżą kolendrą. Objętość 500ml. Danie ostre.
TOM KHA zupa kokosowa z kurczakiem
Zupa na bazie mleczka kokosowego i galangalu, z trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i odrobiną chili. Ze świeżą kolendrą, pomidorkami koktajlowi, czerwoną cebulą, kurczakiem oraz grzybami słomianymi i boczniakami. Objętość 500ml. Danie średnio ostre.
AZJATYCKI BULION z polędwiczką wieprzową
Azjatycki słodko-ostry bulion z pszennym makaronem, sambalem, marynowaną polędwiczką wieprzową i jajkiem oraz świeżą kolendrą. Objętość 500 ml. Danie średnio ostre.
RAMEN z krewetkami i boczkiem Chashu
Japońska aromatyczna zupa na bazie warzyw, morskich glonów konbu, pasty miso, tahini z dodatkiem imbiru i sezamu podawana z krewetkami w panierce panco, pieczonym boczkiem chashu, jajkiem, algami nori, szczypiorkiem, grzybami shitake, chili, makaronem pszennym oraz z dodatkiem przyprawy shichimi togarashi. Danie ostre.
Makarony
MAKARON PSZENNY z woka
Chiński makaron pszenny smażony na woku z marchewką, szczypiorkiem i sezamem. Łagodne danie dla dzieci.
Dodatki
Tajski colesław
Ryż jaśminowy
Sosy
Sos mayo-sriracha
Sos słodko-kwaśny
Sos śliwkowy
Desery
Man Sapahlang - tapioka z mango
Deser z tapioki na bazie mleczka kokosowego, podawany ze słodkim mango.
Mus waniliowy z chia i marakują
Mus na bazie jogurtu naturalnego i śmietanki z dodatkiem sosu z marakui i nasion chia.
Man Sapahlang - tapioka z mango
Deser z tapioki na bazie mleczka kokosowego, podawany ze słodkim mango.
Napoje bezalkoholowe
LEMONIADA OnLemon Icebata 0,33l
Lemoniada o smaku herbaty jaśminowej.
LEMONIADA OnLemon Matchbata 0,33l
Lemoniada o smaku herbaty Matcha, bez dodatku cukru, lekko gazowana.
LEMONIADA OnLemon Limonka 0,33l
Lemoniada o smaku limonki.
Woda gazowana 0,33l
LEMONIADA OnLemon Gruszka 0,33l
Lemoniada o smaku gruszkowym.