Yuba
53 recenzji
Menu
Przystawki
Zielone szparagi w cieście Gf
król polskich warzyw w azjatyckim wydaniu. szparagi smażone w złotym, aromatycznym cieście z odrobiną chili, podawane z majonezem sweet chili, dymką i kolendrą.
Dania główne
Pad thai Gf
Pochodzący z Tajlandii, znany na całym świecie. Smażony w woku makaron ryżowy z kawałkami tofu, kiełkami fasoli mung, bezjajkiem, orzeszkami i słodko-kwaśnym sosem na bazie tamaryndowca i cukru kokosowego. Podajemy ze, świeżymi ziołami, cząstką limonki obowiązkowo skrop nią danie i nieobowiązkowym świeżym chili.
Biang Biang klasyczny
Grubiutki. Mięsisty. Sprężysty. Oklejony sosem. Niepowtarzalny. Ręcznie rozciągany makaron w formie długich wstążek podawany w klasycznym stylu chińskiej prowincji Shaanxi. Aromatyczne przyprawy: czosnek, pieprz syczuański, płatki chili i por zasmażamy gorącym olejem, by utworzyć wyjątkowy, lekko pikantny sos. Podajemy z kapustą pekińską, tartą rzodkwią i dymką. Uwaga w opcji na wynoś makron Biang Biang może się posklejać. Nie wpływa to na walory smakowe jednak uprzedzamy o takiej możliwości.
Red Curry Biang Biang z klopsikami
Nasz sprężysty makaron i oryginalne tajskie kokosowe curry na bazie bogatej, robionej przez nas pasty z galangalem, trawą cytrynową i czerwonym chili. Pikantny, aromatyczny sos okleja kluski biang biang i świeże dodatki: klopsiki bezkrabowe z chlebowca i świeże, chrupiące warzywa. Podajemy z cząstką limonki, którą bardzo polecamy skropić danie, świeżą kolendrą i marynowaną cebulką. Uwaga w opcji na wynoś makron Biang Biang może się posklejać. Nie wpływa to na walory smakowe, jednak uprzedzamy o takiej możliwości.
Biang Biang z seitanem
Ręcznie rozciągany makaron w formie długich wstążek podawany w klasycznym stylu chińskiej prowincji Shaanxi. Aromatyczne przyprawy czosnek, pieprz syczuański, płatki chili i por zasmażamy gorącym olejem, by utworzyć wyjątkowy, pikantny sos, który charakterystycznie łaskocze podniebienie. Podajemy z seitanem z czarnym pieprzem w sosie hoisin, kolendrą, blanszowaną kapustą, tartą rzodkwią i dymką. Uwaga w opcji na wynos makron Biang Biang może się posklejać. Nie wpływa to na walory smakowe jednak uprzedzamy o takiej możliwości.
Zielone szparagi w cieście Gf
król polskich warzyw w azjatyckim wydaniu. szparagi smażone w złotym, aromatycznym cieście z odrobiną chili, podawane z majonezem sweet chili, dymką i kolendrą.
Kung Pao Cziken z pączusiami
Wspaniały tofurczak oklejony uzależniającym sosem z pieprzem syczuańskim, który charakterystycznie łaskocze podniebienie. Smażymy go w woku z młodymi warzywami i orzeszkami. Podajemy z dodatkiem wytrawnych pączusiów z drożdżowego ciasta oraz orzeźwiającą surówką (jak z orientalnego baru, ale jeszcze lepszą).
Kung Pao Cziken z ryżem
Wspaniały tofurczak oklejony uzależnającym sosem z pieprzem syczuańskim, który charakterystycznie łaskocze podniebienie. Smażymy go w woku z młodymi warzywami i orzeszkami. Podajemy z jaśminowym ryżem oraz orzeźwiającą surówką (jak z orientalnego baru, ale jeszcze lepszą).
Red Curry ze szparagami i makaronem Gf
kawałki zielonych szparagów, soczysty tofurczak i świeże, chrupiące warzywa w aromatycznym kokosowym sosie curry na bazie bogatej, robionej przez nas pasty z galangalem, trawą cytrynową i czerwonym chili. Podajemy z cząstką limonki, którą bardzo polecamy skropić danie, świeżą kolendrą i marynowaną cebulką. Podajemy z makaronem ryżowym.
Zupy
Syczuańska zupa z makaronem
Aromatyczny, lekko pikantny bulion podawany z ręcznie rozciąganym wąskim, sprężystym makaronem i podsmażonym mielonym mięskiem sojowym. Do tego nasz ulubiony olej chili, zielone edamame, młoda kapusta i świeże zioła.
Soto Ayam Gf Duża
Indonezyjski bulion z makaronem ryżowym i dodatkami. Żółty kolor zawdzięcza kurkumie, a aromat liściom kafiru i trawie cytrynowej. Podajemy z kawałkami smażonego tempehu, mlekiem kokosowym, warzywami, prażoną szalotką i kolendrą oraz naszym lekko pikantnym sambalem. Objętość zupy wynosi 500 ml.
Dodatki
Ryż jaśminowy
Surówka orientalna
Desery
Tang Yuan Gf
Ryżowe kluseczki z owocowym nadzieniem podawane na ciepło w słodkim mleczku imbirowym z orzechową posypką.
Ziemniaczki stir-fry z bajerami Gf
Młode ziemniaczki w mundurkach podsmażane na woku z młodą kapustą, sezamem i dymką, majo sweet chili, piklowana cebulka, wędzone orzeszki i świeże zioła.