
Bistro Restauracja Spokojna2
1357 recenzji
Menu
Sałatki
Cezar
Nicea
Zupy
Rosół z pieczonego kurczaka z kluskami kładzionymi, śliwką i porem
Cebulowa z grzankami z chleba żytniego i serem gruyere
Dodatki
Frytki z grana padano i majonezem kimchi
Selekcja sałat z winegret i orzechami
Grillowane warzywa z sosem z suszonych pomidorów i parmezanem
Młode ziemniaki w emulsji maślanej z koperkiem
Szparagi z parmezanem i palonym masłem
Nasze pieczywo z masłem
Desery
Tiramisu z limoncello
Naleśnik suzette z pistacjami
Sernik baskijski z owocami
Dania Główne Edycja Limitowana
Lasagne ze szparagami, sosem winegret z pieczonych pomidorów, rukolą i parmezanem
Do wyboru: perłowy kuskus z warzywami i winegret LUB puree ziemniaczane z palonym masłem, parmezanem i ziołami
Schabowy z sałatą, kaparami i sosem tatarskim
Do wyboru: perłowy kuskus z warzywami i winegret LUB puree ziemniaczane z palonym masłem, parmezanem i ziołami
Pstrąg z pustelni, sos sam rot, sałatka ze świeżych ziół
Do wyboru: perłowy kuskus z warzywami i winegret LUB puree ziemniaczane z palonym masłem, parmezanem i ziołami
Gęsie serca z chorizo i młodą kapustą, jabłkiem granny smith z czosnkiem niedźwiedzim i cytrusami
Do wyboru: perłowy kuskus z warzywami i winegret LUB puree ziemniaczane z palonym masłem, parmezanem i ziołami
Risotto ze szparagami i radicchio
Do wyboru: perłowy kuskus z warzywami i winegret LUB puree ziemniaczane z palonym masłem, parmezanem i ziołami
Bigoli z guanciale i sosem xo
Do wyboru: perłowy kuskus z warzywami i winegret LUB puree ziemniaczane z palonym masłem, parmezanem i ziołami
Wątróbka z indyka w demi glace z rabarbarem, kalarepą i polską dukkah
Do wyboru: perłowy kuskus z warzywami i winegret LUB puree ziemniaczane z palonym masłem, parmezanem i ziołami
Polędwica wieprzowa z sosem wołowym ze smardzami, duszoną botwiną i chrzanem
Do wyboru: perłowy kuskus z warzywami i winegret LUB puree ziemniaczane z palonym masłem, parmezanem i ziołami
Deski i Selekcje
Deska wędlin z pieczonym camembertem, miodem i ziołami
Selekcja wędlin
Selekcja serów z konfiturą i miodem truflowym
Talerzyki
Befsztyk tatarski z frytkami i majonezem z czosnku niedźwiedziego
Śledź z młodym ziemniakiem, groszkiem, creme fraiche i olejem rzepakowym
Hummus z pieczoną marchewką, pesto z naci, orzechami i foccacią
Kluski z twarogu ze szparagami, czosnkiem niedźwiedzim, palonym masłem i lemon confit
Grillowana ośmiornica z oliwą chilli, kaparami i bagietką
Tłuczona polędwica wołowa z radicchio, creme fraiche i pecorino
Żabie udka w emulsji z liści pietruszki z bagietką
Sharing plate – zestaw 7 talerzyków
Zestaw 7 talerzyków
Steki
Stek rzeźnika z sosem pieprzowym
sztuka ok. 300g. Cena za 100g. Sosy do wyboru: Cafe de Paris, gravy z palonym masłem.
Fiorentina to share
sztuka ok. 1100g. Sosy do wyboru: Cafe de Paris, gravy z palonym masłem.
Stek z bavette
sztuka ok. 200g. Sosy do wyboru: Cafe de Paris, gravy z palonym masłem.
Antrykot
sztuka ok. 300g. Cena za 100g. Sosy do wyboru: Cafe de Paris, gravy z palonym masłem.