
Chmeli Suneli
3062 recenzji
Menu
Przystawki
Kiszonki
Kiszone pomidory, ogórki i ostra papryczka chili, biała i różowa kapusta. Produkty fermentowane wspomagają trawienie, dlatego to absolutny must-have
Badridzani
nasza nowoczesna rolada z bakłażana z nadzieniem orzechowym
Mix przekąsek gruzińskich
Cała klasyka na jednym talerzu: Badridżani, Roladki z cukini i Pchali
Roladki z cukini
Delikatne rolki z nadzieniem serowym i wędzonym sosem paprykowym
Akenkili
Dymna i pikantna przekąska z porwanych bakłażanów z cebulowymi chipsami i świeżymi ziołami
Zestaw Pchali
Trzy kulki pchali: ze szpinakiem, burakiem i kiszoną kapustą. Polecamy rozsmarować je na chlebie Puri
Chaczapuri po Mergelsku
Pochodzący z malowniczej Mingrelii, nadziewany i posypany mieszanką serów
Dania główne
Taszmidzabi
Grzyby boczniaki w mleku kokosowym na puree ziemniaczanym o aromacie trufli, podane z cebulowymi chipsami
Chaczapuri raczyńskie
placek nadziewany mieszanką serów i bekonem
Pstrąg z bok choy
Pstrąg z grilla bez ości, podawany z kapustą bok choy, sosem narsharab i cytryną
Odżachuri
Wszystko, co kochasz, na jednym talerzu: kawałki wieprzowiny z ziemniakami, papryką, cebulą i ziołami
Kurczak czachochbili
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kolendrą i pomidorkami cherry
Chinkali z serem
Tradycyjne gruzińskie pierogi z rosołem w środku
Deska mięs dla 3 osób
Dwa kilogramy prawdziwych mięsnych delicji: kebaby wołowe i drobiowe, szaszłyk wieprzowy i drobiowy, pieczone ziemniaki, warzywa z grilla oraz trzy sosy
Kotleciki cielęce z grilla
Kotleciki cielęce z kostką z grilla w sosie adżika. Podajemy z pieczonymi ziemniakami oraz sałatką z rukoli i cebuli
Sałatki
Adżapsandali
Warzywa zapiekane w sosie pomidorowym i świeże zioła na poduszce z kremowego sera
Sakartvelo
Tradycyjna sałatka z pomidorów, ogórków i cebuli z pastą orzechową oraz musem z twarogu i mięty
Cezar po gruzińsku
Mix sałat z grillowanym filetem z kurczaka, sosem chimichurri, karmelizowaną brzoskwinią i orzeszkami ziemnymi