
Restauracja Gruzja
1792 recenzji
Menu
Przystawki
Chinkali z mięsem 5 szt.
pierogi w kształcie sakiewek z mięsem mielonym (mięso mielono-wołowe) i rosołem w środku
Chinkali z serem 5 szt.
pierogi w kształcie sakiewek z serem i rosołem w środku
Lobio z czerwonej fasoli
czerwona, rozgnieciona fasola i świeża kolendra
Roladki z papryki 4 szt.
roladki podane z pastą z orzechów włoskich, kolendrą, granatem i czosnkiem
Roladki z bakłażana 4 szt.
roladki podane z pastą z orzechów włoskich, kolendrą, granatem i czosnkiem
Phali z buraków 4 szt.
siekane i mielone warzywa, podane z orzechami, granatem, czosnkiem i kolendrą
Phali ze szpinaku 4 szt.
siekane i mielone warzywa, podane z orzechami, granatem, czosnkiem i kolendrą
Sałatka z kurczakiem
kawałki grillowanej piersi z kurczaka z cebulą, ogórkiem, majonezem i przyprawami
Dania główne
Adżapsandali
duszone bakłażany z papryką, ziemniakami, pomidorami, cebulą, czosnkiem i kolendrą
Szaszłyk drobiowy 1 szt.
serwowany na pieczywie lawasz z sosem pomidorowym i sałatką gruzińską
Szaszłyk z łososia 1 szt.
serwowany z sałatką gruzińską, pieczywem lawasz i sosem z owoców granatu
Kurczak Tabaka
młody kurczak marynowany i pieczony, serwowany z opiekanymi ziemniakami i sałatką gruzińską
Czaszuszuli
łagodna duszona wołowina z dodatkiem pomidorów, cebuli, czosnku, kolendry i przypraw gruzińskich
Żeberka w adżice
żeberka cielęce w pikantnym sosie pomidorowo-paprykowym
Wątróbka drobiowa
wątróbka smażona z cebulą i przyprawami gruzińskimi, posypana granatem
Lobiani
placek z ciasta drożdżowego nadziewany pastą z czerwonej fasoli, posypany cebulą, kolendrą i owocem granatu
Zupy
Rosół z pielmieni
rosół z kurczaka z pierożkami mięsnymi wołowymi pielmieni, z dodatkiem koperku
Zupa lobio
gęsta zupa z czerwonej fasoli, z kolendrą i orzechem włoskim
Charczo
pikantna zupa z kawałkami wołowiny, ryżem i kolendrą
Czikhirtma
lekko kwaśna zupa z kurczakiem, czosnkiem, jajkiem i kolendrą
Bozbasz
zupa na wywarze pomidorowym z pulpetami z mięsa mielonego wołowego, podawana ze śmietaną i kolendrą