
Far East
50 recenzji
Menu
Przystawki
Skrzydełka Teriyaki 350g
Miękkie i soczyste smażone skrzydełka z kurczaka otoczone sosem Teriyaki, prażonym sezamem i świeżą kolendrą.
Gyoza 700g
Długo gotowany aromatyczny wywar wołowy, chrupiąca kapusta pekińska, pak choi, przyprawione dymką i odrobiną świeżego chili, a w środku pierożki gyoza (5szt) do wyboru z wieprzowiną, kurczakiem lub warzywne.
Chamchi z krewetką 300g
Chamchi 10szt rolki ryżowe pachnące sezamem otoczone nori wypełnione nadzieniem z krewetki w tempurze, jajka, marchewki, kapusty pekińskiej i szpinaku z odrobiną słodkiego majonezu.
Mix set
Chamchi kurczak teriyaki 10szt. Chamchi kaczka 10szt. Samgak tuńczyk 1szt. Mayak kimchi 2szt.
Fish set
Chamchi łosoś 10szt. Chamchi tuńczyk 10szt. Samgak łosoś 1szt. Samgak tuńczyk 1szt.
Chamchi surimi 300g
Chamchi 10szt rolki ryżowe pachnące sezamem otoczone nori wypełnione nadzieniem z paluszków surimi w tempurze, marchewki, marynowanej rzepy osinko, jajka i szpinaku z odrobiną słodkiego majonezu.
Dragon set
Chamchi krewetka 10szt. Chamchi surimi 10szt. Samgak łosoś 1szt. Mayak vege 2szt.
Chamchi vege 300g
Chamchi 10szt rolki ryżowe pachnące sezamem otoczone nori z wegetariańskim nadzieniem z ogórka, kapusty pekińskiej, marchewki, kiszonego pędu bambusa menma, marynowanej rzodkwi osinko i szpinaku z odrobiną majo sriracha.
Dania główne
Kurczak generała Tso 500g
Dwukrotnie smażone kawałki mięsa z uda kurczaka doprawionego czosnkiem w chrupiącej panierce, z czerwoną papryką, świeżym chili i orzeszkami ziemnymi gotowanymi w miodzie i aromatycznym azjatyckim sosie z dodatkiem pomidorek cherryóworaz dymkąpodany z ryżem i słodko kwaśną surówką z białej kapusty i marchewki.
Boczek w ciemnym sosie 500g
Smażony a potem długo gotowany i ponownie smażony boczek z cebulą w ciemnym słodkim sosie doprawionym czosnkiem z dymką i odrobiną chili, podany z ryżem i słodko kwaśną surówką z białej kapusty i marchewki.
Skrzydełka Teriyaki 350g
Miękkie i soczyste smażone skrzydełka z kurczaka otoczone sosem Teriyaki, prażonym sezamem i świeżą kolendrą.
Gyoza 700g
Długo gotowany aromatyczny wywar wołowy, chrupiąca kapusta pekińska, pak choi, przyprawione dymką i odrobiną świeżego chili, a w środku pierożki gyoza (5szt) do wyboru z wieprzowiną, kurczakiem lub warzywne.
Miso 700g
Aromatyczny wywar wegetariański zero-waste gotowany z pastą miso, makaron ramen, smażone wędzone tofu, grzyby shitake, wodorosty Wakame przyprawione olejem sezamowym, sosem sojowym, świeżo startym imbirem oraz prażonym sezamem i szczypiorkiem.
Chamchi z krewetką 300g
Chamchi 10szt rolki ryżowe pachnące sezamem otoczone nori wypełnione nadzieniem z krewetki w tempurze, jajka, marchewki, kapusty pekińskiej i szpinaku z odrobiną słodkiego majonezu.
PadThai z tofu 650g
Makaron ryżowy, smażone wędzone tofu, jajko, cebula, kolorowa papryka i pak choi w sosie PadThai własnej produkcji, limonka i kolendra Istnieje możliwość zamówienia dania w opcji wegańskiej bez jajka wegetarianie mogą zamówić bez jajka.
Won Ton 700g
Długo gotowany aromatyczny wywar wołowy, chrupiąca kapusta pekińska, pak choi i marchewka, przyprawione dymką i odrobiną świeżego chili a w środku pierożki won ton (5szt) z wieprzowiną.
Sałatki
Sałatka z ogórka 120g
Tradycyjna sałatka z orientu: ogórek zielony, cebula i czosnek doprawione sosem sojowym, cukrem, olejem sezamowym oraz octem ryżowym posypane płatkami chili, prażonym sezamem i świeżą kolendrą.
Sałatka z Wakame 120g
Zielona rozkosz z Wakame, posypana płatkami chili, prażonym sezamem i dymką.
Sałatka z białej kapusty 120g
Słodko kwaśna surówka z białej kapusty i marchewki doprawiona olejem sezamowym, cukrem i octem ryżowym posypana prażonym sezamem.
Zupy
Laksa 700g
Słynna zupa Laksa na bazie wywaru z mlekiem kokosowym i naszą autorską mieszanką przypraw, makaron ryżowy, różowe jajko i smażone mięso z uda kurczaka. Całość dopełniają świeże warzywa przyprawione kolendrą i odrobiną świeżego chili. Zamiast kurczaka proponujemy wersje ze smażonym tofu oraz z krewetkami.
Tom Yum 700g
Aromatyczny wywar z ryb i owoców morza przyprawiony czosnkiem, trawą cytrynową i charakterystyczną mieszanką przypraw, czerwona papryka, cebula, pomidorek cherryki i mleko kokosowe dopełniają świeżo starty imbir, sos sojowy, sos rybny, kolendra i odrobina chili, do wyboru z dodatkiem krewetek, kurczaka lub ryby.
PHO 700g
Długo gotowany aromatyczny wywar wołowy, makaron ryżowy, różowe jajko, słodka kaczka sous vide z glazurowaną skórką lub pieczony kurczak, przyprawione kolendrą i odrobiną świeżego chili, których smak dopełniają chrupiące świeże warzywa, kiełki i pak choi.
Mien Ga Nam 700g
Mocny i aromatyczny wegański wywar grzybowy, makaron ramen i trzy rodzaje grzybów w pełnej krasie Shitake, Mun, Shimeji oraz korzeń lotosu doprawione jedynie odrobiną sosu sojowego i mirinu z czosnkiem, dymką i odrobiną świeżego chili.
Burgery
Kimbap burger 300g
Burger ryżowy pachnący sezamem otoczony nori i usmażony w panko wypełnione nadzieniem do wyboru z kurczaka smażonego czosnkiem i pastą gochujang, łososiem lub tuńczykiem z dodatkiem jajka, pomidora, rukoli oraz słodkiego majonezu.
Sosy
Salsa mango 60g
Salsa sriracha 60g
Dodatki
Warzywa w tempurze 250g
Chrupiące marchewki, brokuły, cukinia, papryka i cebula w tempurze posypane prażonym sezamem i świeżą kolendrą podane z salsą Sriracha
Chipsy krewetkowe 100g
Rumiane chipsy krewetkowe podane z sosem sweet chili
Kimchi naturalne 120g
Wegańskie kimchi własnej produkcji słodko ostre jak trzeba.
Desery
Mango Sago
Lekki deser tropikalny z tapioką, mango i mlekiem kokosowym
Lody Mochi
Matcha Cheesecake
Klasyczny sernik z japońską nutą - delikatna warstwa serowa z matchą na bazie z ciasteczek