Keladi
412 recenzji
Menu
Przystawki
Rojak
gotowane warzywa (marchewka, papryka, cebula, por), tofu, jajka, przyprawione słodkim sosem sojowym i posypane mielonymi orzeszkami
Roti Jala
miękki naleśnik siatkowy podawany z delicatnym curry z kurczaka
Tahu Isi
tofu smażone na głębokim oleju, nadziewane warzywami (marchewka, papryka, cebula, por) i podawane z sosem umami bazie sosu sojowego i bulionu
Lumpia Makassar
cienkie, chrupiące ciasto wypełnione mieszanką podsmażonych warzyw (marchewka, papryka, cebula, por), podawane ze słodko-kwaśnym fasolowym dipem
Dania główne
Soto Ayam
bulion warzywany z kurkumą, podawany z rice cake'ami, kurczakiem bez kości, chrupkim makaronem ryżowym oraz perkedel - Indonezyjskimi plackami ziemniaczanymi
Sayur Asem
świeże sezonowe warzywa (marchewka, papryka, cebula, por) z aromatycznymi ziołami w klarownej i ciepłej zupie na bazie tamaryndowca
Nasi Lemak
ryż jaśminowy z mleczkiem kokosowym i kurczakiem curry, podawany z jajkiem, ogórkiem, suszonymi anchois, orzeszkami ziemnymi, prażynkami oraz sosem sambal
Sate Chicken
marynowany przez 24 godziny w aromatycznych przyprawach kurczak, nadziewany na patyczki i grillowany, podawany z rice cake'ami, sosem z orzeszków ziemnych, świeżym ogórkiem i cebulą
Nasi Kerabu
ryż jaśminowy gotowany z jadalnymi kwiatami klitorii ternateńskiej, podawany z grillowanym kurczakiem bez kości, świeżą sałatką, podsmażonym tartym kokosem i sosem sambal budu
Sate Beef
marynowana przez 24 godziny w aromatycznych przyprawach wołowina, nadziewana na patyczki i grillowana, podawana z rice cake'ami, sosem z orzeszków ziemnych, świeżym ogórkiem i cebulą
Sate Tofu
marynowane przez 24 godziny w aromatycznych przyprawach tofu, nadziewane na patyczki i grillowane, podawane z rice cake'ami, sosem z orzeszków ziemnych, świeżym ogórkiem i cebulą
Mie Goreng
smażony makaron ze słodkim sosem sojowym, kurczakiem, warzywami sezonowymi (marchewka, papryka, cebula, por) i kroplami jajek, podawany z prażynkami krewetkowymi i chrupiącą cebulą
Dodatki
Krakersy krewetkowe
Ryz jaśminowy
Ryż kokosowy
Sos sambal
Perkedel
Desery
Keria
ciepły chlebek na mleku, gotowany na parze z dżemem kaya (kokosowym)
Dadar Gulung
naleśnik pandanowy nadziewany słodkimi wiórkami kokosowymi i cukrem palmowym
Kolak Pisang
słodkie kawałki banana gotowane w mleczku kokosowym z palmowym cukrem