Polpo
1086 recenzji
Menu
Przystawki
Carpaccio di tonno con capperi
carpaccio z tuńczyka z kaparami, oliwkami, czerwonym pieprzem i szczypiorkiem
Carpaccio di polpo
carpaccio z ośmiornicy z pomidorkami cherry i oliwą z oliwek
Carpaccio di barbabietole e caprino
carpaccio z pieczonych buraków z serem kozim, prażonymi pestkami słonecznika z dodatkiem oliwy porowe i chipsów z topinamburu
Focaccia tartufo
z pecorino z truflą, oliwą truflową i solą morska
Dania główne
Tagliatelle con zucchine e gamberetti
makaron tagliatelle z krewetkami, pomidorkami cherry i cukinią
Spaghetti con cozze
spaghetti chitarra ze świeżymi mulami w pikantnym sosie pomidorowym na białym sosie
Spaghetti aglio olio e peperoncino
spaghetti z czosnkiem, natką pietruszki, peperoncino na oliwie z oliwek extra virgin
Spaghetti alla carbonara
makaron spaghetti z guanciale, jajkiem, pecorino ipieprzem
Crema di pomodoro San Marzano con mozzarella di buffala
krem z pomidorów san marzano z mozzarellą z mleka bawolego
Ravioli con ripieno di peperoni grigliati e fagioli
ravioli z grillowaną papryką i fasolą w sosie z suszonych pomidorów, czosnku z kaparami, oliwkami oraz szczyptą dzikiego oregano
Gamberi al vino bianvo con pomodorini
krewetki w białym winie z pomidorkami cherry
Carpaccio di manzo
carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą, płatkami Grana Padano, bułeczką z pieca z oliwą truflową
Sałatki
Insalato con trota salmonata al forno al sesamo
pstrąg łososiowy z hodowli "Zielenica" z pieca z sezamem i dressingiem miodowo-cytrynowym z koperkiem na miksie sałat i szpinaku z czerwoną cebulą i owocami kaparowca
Insalata alla nizzarda con tonno fresco grigliato
sałata z grillowanym świeżym tuńczykiem, czerwoną cebulą, gotowanymi ziemniakami, marynowanymi oliwkami i pomidorkami cherry, jajkiem sadzonym na salsie z pieczonego czosnku, kaparów i anchois
Insalata Autunnale
Jesienna sałatka z dresingiem z żurawiny, pieczoną gruszką z miodem i cynamonem, kozim serem, prażonymi pestkami dyni, sezonowymi owocami isalsą z rokitnika.
Zupy
Stracciatella alla romana
rosół drobiowy z kluseczkami z jajka i parmezanu z natką pietruszki, gałką muszkatołową i pieprzem
Zuppa di pesce
włoska zupa rybna z pomidorami san marzano, z dodatkiem małży i krewetek
Pizza
Pizza Rossa Salame Napoli
z sosem pomidorowym, mozzarellą fior di latte, salami napoli
Pizza Rossa Cotto
z sosem pomidorowym, mozzarellą fior di latte, prosciutto cotto
Pizza Rossa Marinara
z sosem pomidorowym, czosnkiem, oregano, bazylią
Pizza z szynką i ananasem
Pizza Rossa Vegano
z sosem pomidorowym, caponata, listkami świeżego szpinaku
Pizza Bianca Spinaci e pera
z creme fraiche, mozzarella fior di latte, gorgonzolą, szpinakiem i gruszką
Pizza z szynką i pieczarkami
Pizza Rossa Margherita
z sosem pomidorowym, mozzarellą fior di latte, parmigiano reggiano dop, bazylią
Dodatki
Focaccia alla nutella
z nutellą i owocami sezonowymi
Focaccia tartufo
z pecorino z truflą, oliwą truflową i solą morska
Focaccia classico
z solą morską i rozmarynem
Desery
Cheesecake al cioccolato bianco
sernik z belgijska czekoladą polany sosem malinowym i bitą śmietaną
Tiramisu
deser kawowy z serka mascarpone z likierem amaretto
Panna Cotta
waniliowy deser śmietankowy z sosem śliwkowym i salsą z wiśni
Focaccia alla nutella
z nutellą i owocami sezonowymi