Menu
Makarony
Cacio & Pepe e Gamberetti
Makaron tagliolini, Krewetki, Cytryna, Czosnek, Białe wino, Ser Pecorino, Pieprz Różowy. Tagliolini pasta, Shrimp, Lemon, Garlic, White Wine, Pecorino Cheese, Pink Pepper).
Nduja e Ricotta
Makaron bigoli, Pikantna Kiełbasa Nduja, Czerwona Cebula, Czarne oliwki, Bazylia, Ser Ricotta solona. (Bigoli pasta, Spicy Nduja Sausage, Red Onion, Black Olives, Basil, Salted Ricotta Cheese).
Ravioli "Prego"
Smażone Ravioli, Ser Mozzarella, Salsiccia, Szałwia, sos z sera pleśniowego. (Fried Ravioli, Mozzarella, Salsiccia, Sage, Blue Cheese Sauce).
Tagliolini Carbonara
Pasta tagliolini, Guanciale, żółtko, Ser Parmezan, Ser Pecorino. (Pasta tagliolini, Guanciale, Egg Yolk, Parmesan Cheese, Pecorino Cheese).
Al Pomodoro con Burrata Vege
Makaron bigoli, ser Burrata, Sos Pomidorowy, Sos Pesto, Bazylia. (Bigoli pasta, Burrata Cheese, Tomato Sauce, Sauce Pesto, Fresh Basil).
Fettuccine al Forno
Zapieczony makaron fettuccine w sosie beszamelowym, Szynka Prosciutto Cotto, Ser Parmezan. (Baked fettuccine pasta in Béchamel Sauce, Prosciutto Cotto, Parmesan Cheese).
Pasta Tygodnia
Co tydzień nowa odsłona klasyki lub autorskiej pasty - dla tych, którzy lubią próbować czegoś nowego. (A new take on a classic or signature pasta every week - perfect for those who love trying something new).
Śniadanie / Breakfast
Focaccia Cotto al Tartufo
Prosciutto Cotto, Rukola, Pomidor suszony, Domowy majonez truflowy. (Prosciutto Cotto, Arugula, Sun-Dried Tomato, Homemade Truffle Mayonnaise).
Focaccia Mortadella Fresca
Mortadella, Ser Mozzarella, Rukola, Szpinak baby, Pistacjowe pesto. (Mortadella, Mozzarella Cheese, Arugula, Baby Spinach, Pistachio Pesto).
Focaccia Vegetariana Vege
Bakłażan, Pomidor Cherry, Szpinak baby, Ser Stracciatella, Mus z pieczonej papryki. (Eggplant, Cherry Tomato, Baby Spinach, Stracciatella Cheese, Roasted Pepper Mousse).
Focaccia Tonnato Classico
Rostbef, Kapary, Rukola, Sos Tonnato z tuńczyka, anchois i domowego majonezu. (Roast Beef, Capers, Arugula, Tonnato Sauce with Tuna, Anchovies and Homemade Mayonnaise).
Desery / Desserts
Sos waniliowo-orzechowy lub pomarańczowy
Tiramisu
Klasyczny włoski deser na bazie mascarpone, kawy i biszkoptów savoiardi. (Classic Italian dessert with mascarpone, coffee, and savoiardi biscuits)
Pączki Włoskie
Castagnole z dodatkiem ricotty i pomarańczy - chrupiące na zewnątrz, miękkie i puszyste w środku. Castagnole made with ricotta cheese and orange zest - crispy on the outside, soft and fluffy inside.
Kawa / Coffee
Espresso / Doppio
Americano
Cappuccino
Latte
Flat White
Syrop
Mleko alternatywne, alternative milk
Herbata /Tea (300 ml)
Czarna herbata (Black tea PU-ERH, China)
Zielona herbata (Oolong, China)
Wędzona herbata (Smoked tea Lapsang Souchong, China)
Herbata owocowa (Fruit tea)
Matcha Latte
Sałatki / Salads
Insalata di Prosciutto Crudo
Rukola, Gruszka, Szynka Prosciutto Crudo, Ser Gorgonzola, Orzech włoski, sos miodowo-balsamiczny. (Arugula, Pear, Prosciutto Crudo, Gorgonzola Cheese, Walnuts, Honey-Balsamic Dressing).
Insalata Vegana di Carciofi Vege
Mix sałat, Karczochy, Oliwki, Rzodkiewka, Pomidory suszone, sos cytrynowy. (Salad mix, Artichokes, Olives, Radish, Sun-Dried Tomatoes, Lemon Dressing).
Insalata di Burrata
Pomidory, Ser Burrata, Oliwa z oliwek, Bazylia, Zest z cytryny. (Tomatoes, Burrata Cheese, Olive Oil, Basil, Lemon Zest).