Restauracja EATALLO
650 recenzji
Menu
Przystawki
4. Bruschetta z Prosciutto Crudo
na wypiekanym przez nas chlebie z ricottą i prosciutto crudo, w towarzystwie pomidorków koktajlowych, rukoli i sosu balsamicznego
1. Arancini z suszonymi pomidorami
Panierowane w panko kulki ryżowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami podawane z rukolą i dressingiem mango z płatkami chilli
4. Bruschetta [VEGE]
na wypiekanym przez nas chlebie z białą mozzarellą, pomidorkami podsuszanymi, świeżą bazylią i sosem balsamicznym
3. Włoskie Paluszki Grissini
wypiekane przez nas na świeżo, podawane z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i sosem balsamico
Dania główne
Mule po prowansalsku
półmisek muli w sosie śmietanowo-winnym z pietruszką i czosnkiem, podany z grzankami aioli
Tagliatelle con Salmone,
Tagliatelle con Salmone, czyli tagliatelle z łososiem makaron tagliatelle w sosie śmietanowym podany z łososiem na szpinaku blanszowanym w towarzystwie masła z dodatkiem czosnku, czerwonej cebulki i pomidorków koktajlowych
5. Tagliatelle di Burrata [VEGE]
makaron tagliatelle z grillowanymi warzywami, oliwą z oliwek, orzeszkami pini i kulką mlecznej Burraty
3. Penne Pollo
makaron penne z grillowaną piersią kurczaka, pomidorkami półsuszonymi w południowym słońcu, brokułem, świeżą bazylią i prażonym migdałem w sosie śmietanowym
1. Aglio e Olio
tradycyjny włoski makaron tagliatelle na bazie oliwy z oliwek, świeżego czosnku i pietruszki z dodatkiem chilli, serwowane z chipsem z parmezanu
Mule po belgijsku
półmisek muli (500g), smażonych na masełku, w towarzystwie warzyw: selera naciowego, marchewki, szalotki i czosnku, z dodatkiem wina, śmietanki i tymianku, podane z grzankami z aioli (w lokalu dostępne z butelką wina)
2. Tagliatelle Carbonara
Na żółtkach jaj z parmezanem, włoskim boczkiem, pieprzem i chipsem z pancetty
5. Pizza Bianca Perazola [VEGE] [SZEF KUCHNI POLECA]
sos śmietanowy, mozzarella fior di latte, gruszka, gorgonzola, granat, miód, świeża bazylia
Sałatki
2. Insalata Cezar Gamberi
sałata rzymska z dressingiem cezar, grillowanymi krewetkami, pomidorkami koktajlowymi, parmezanem, sezamem i grzankami
1. Insalata Cezar
sałata rzymska z dressingiem cezar, grillowaną piersią z kurczaka, pomidorkami koktajlowymi, parmezanem, pieprzem młotkowanym i grzankami
4. Insalata di Patata [VEGE]
na mieszance świeżych sałat z grillowaną cukinią, pomidorkami koktajlowymi, cebulką czerwoną marynowaną na winie, gorgonzolą, ziemniakami zapiekanymi i rozmarynem i lekko pieprznym dressingiem śmietanowo-parmezanowym
5. Insalata di Burrata [VEGE]
na mieszance świeżych sałat z zielonymi oliwkami, pomidorkami koktajlowymi, cebulką czerwoną, orzeszkami pini, kulką mlecznej Burraty skroploną sosem balsamicznym i dressingiem Winegret
3. Insalata di Pollo
na mieszance świeżych sałat z grillowaną piersią z kurczaka, ogórkiem, granatem, parmezanem, chrupiącymi chipsami z pancetty i dressingiem mango
Pizza
1. Pizza Bianca Perfetta
sos śmietanowy, mozzarella fior di latte, Prosciutto Cotto, pomidorki podsuszane w południowym słońcu, mascarpone, kruszone pistacje, świeża bazylia
4. Pizza Crudo
Sos z pomidorów pelati, ser mozzarella fior di latte, Prosciutto Crudo, pomidorki półsuszone w południowym słońcu, rukola, sos balsamiczny, parmezan
10. Pizza 'Nduja Dolce
Sos z pomidorów pelati, ser mozzarella fior di latte, włoska pikantna kiełbasa 'Nduja, gorgonzola, cebulka czerwona, miód, świeża bazylia
3. Pizza Bianca Tartufi
sos śmietanowy, mozzarella fior di latte, Prosciutto Cotto, rukola, pomidorki koktajlowe, pasta truflowa, parmezan
3. Pizza Cotto
Sos z pomidorów pelati, ser mozzarella fior di latte, Prosciutto Cotto, pieczarki, świeża bazylia
11. Pizza Caprese
sos z pomidorów pelati, biała szarpana mozzarella, pomidorki koktajlowe, oliwki zielone, rukola, bazyliowy sos balsamiczny
9. Pizza Burrata
Sos z pomidorów pelati, grillowany bakłażan, grillowana cukinia, kulka mlecznej Burraty, orzeszki pini, sos balsamiczny
8. Pizza Gamberio
Sos z pomidorów pelati, ser mozzarella fior di latte, pomidorki koktajlowe, czosnek, pietruszka, rukola
Desery
Sycylijskie Cannoli
wypełnione kremem waniliowym na bazie ricotty w towarzystwie cukru pudru