Restauracja EATALLO
651 recenzji
Menu
Przystawki
4. Bruschetta z Prosciutto Crudo
na wypiekanym przez nas chlebie z ricottą i prosciutto crudo, w towarzystwie pomidorków koktajlowych, rukoli i sosu balsamicznego
4. Bruschetta [VEGE]
na wypiekanym przez nas chlebie z białą mozzarellą, pomidorkami podsuszanymi, świeżą bazylią i sosem balsamicznym
3. Włoskie Paluszki Grissini
wypiekane przez nas na świeżo, podawane z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i sosem balsamico
1. Arancini z suszonymi pomidorami
Panierowane w panko kulki ryżowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami podawane z rukolą i dressingiem mango z płatkami chilli
Dania główne
Pesto di Primavera
klasyczne ciasto na zakwasie z mąką razową, sos śmietanowy, mozzarella fior di latte, pesto bazyliowe, zielone szparagi, brokuły, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, liście świeżego szpinaku (32cm)
5. Pizza Bianca Perazola [VEGE] [SZEF KUCHNI POLECA]
sos śmietanowy, mozzarella fior di latte, gruszka, gorgonzola, granat, miód, świeża bazylia
3. Penne Pollo
makaron penne z grillowaną piersią kurczaka, pomidorkami półsuszonymi w południowym słońcu, brokułem, świeżą bazylią i prażonym migdałem w sosie śmietanowym
4. Tagliatelle Nero di Gamberi
na czarnym makaronie tagliatelle barwionym Sepią, z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi, parmezanem w sosie śmietanowo-czosnkowym, podawany z cytryną
Mule po prowansalsku
półmisek muli w sosie śmietanowo-winnym z pietruszką i czosnkiem, podany z grzankami aioli
Mule po belgijsku
półmisek muli (500g), smażonych na masełku, w towarzystwie warzyw: selera naciowego, marchewki, szalotki i czosnku, z dodatkiem wina, śmietanki i tymianku, podane z grzankami z aioli (w lokalu dostępne z butelką wina)
2. Tagliatelle Carbonara
Na żółtkach jaj z parmezanem, włoskim boczkiem, pieprzem i chipsem z pancetty
Penne Napoli Bambini
lekki makaron w sosie pomidorowym z bazylią i parmezanem
Sałatki
2. Insalata Cezar Gamberi
sałata rzymska z dressingiem cezar, grillowanymi krewetkami, pomidorkami koktajlowymi, parmezanem, sezamem i grzankami
1. Insalata Cezar
sałata rzymska z dressingiem cezar, grillowaną piersią z kurczaka, pomidorkami koktajlowymi, parmezanem, pieprzem młotkowanym i grzankami
5. Insalata di Burrata [VEGE]
na mieszance świeżych sałat z zielonymi oliwkami, pomidorkami koktajlowymi, cebulką czerwoną, orzeszkami pini, kulką mlecznej Burraty skroploną sosem balsamicznym i dressingiem Winegret
3. Insalata di Pollo
na mieszance świeżych sałat z grillowaną piersią z kurczaka, ogórkiem, granatem, parmezanem, chrupiącymi chipsami z pancetty i dressingiem mango
4. Insalata di Patata [VEGE]
na mieszance świeżych sałat z grillowaną cukinią, pomidorkami koktajlowymi, cebulką czerwoną marynowaną na winie, gorgonzolą, ziemniakami zapiekanymi i rozmarynem i lekko pieprznym dressingiem śmietanowo-parmezanowym
insalata di Primavera
lekka i orzeźwiająca kompozycja na bazie mieszanki świeżych sałat, wzbogacona chrupiącymi zielonymi szparagami, soczystymi truskawkami, granatem i aromatyczną pomarańczą. Całość dopełnia grillowany ser halloumi oraz delikatny dressing vinegret,
Pizza
1. Pizza Bianca Perfetta
sos śmietanowy, mozzarella fior di latte, Prosciutto Cotto, pomidorki podsuszane w południowym słońcu, mascarpone, kruszone pistacje, świeża bazylia
5. Pizza Bianca Perazola [VEGE] [SZEF KUCHNI POLECA]
sos śmietanowy, mozzarella fior di latte, gruszka, gorgonzola, granat, miód, świeża bazylia
6. Pizza Calabria
Sos z pomidorów pelati, ser mozzarella fior di latte, włoska pikantna kiełbasa 'Nduja, mascarpone, słodka cebulka marynowana na winie, świeży szczypiorek
3. Pizza Cotto
Sos z pomidorów pelati, ser mozzarella fior di latte, Prosciutto Cotto, pieczarki, świeża bazylia
9. Pizza Burrata
Sos z pomidorów pelati, grillowany bakłażan, grillowana cukinia, kulka mlecznej Burraty, orzeszki pini, sos balsamiczny
2. Pizza Bianca a'la Carbonara
sos śmietanowy, mozzarella fior di latte, pancetta, cebulka czerwona, puree czosnkowe, parmezan, pieprz młotkowany, świeża bazylia
1. Pizza Margherita
Sos z pomidorów pelati, ser mozzarella fior di latte, oliwa extra vergine, świeża bazylia
Pizza Cotto Bambini
z mozzarella fior di latte, sosem z pomidorów pelati i szynką gotowaną Prosciutto Cotto
Desery
Sycylijskie Cannoli
wypełnione kremem waniliowym na bazie ricotty w towarzystwie cukru pudru
Napoje
MoleCola Zero 0,33l
Włoski sok Santal Jabłkowy 0,25l
Włoska Lemoniada BIO Czerwona pomarańcza z czarną marchwią i bor
Włoska Lemoniada BIO Czerwona Pomarańcza 0,355l
Włoska Lemoniada BIO Mandarynka 0,355l
Włoska Lemoniada BIO Granat 0,355l
Włoska Lemoniada BIO Pomarańcza 0,355l
Włoski sok Santal Pomarańczowy 0,25l
Tagliatelle Verde
aromatyczny makaron tagliatelle przygotowany na bazie oliwy z oliwek, wzbogacony grillowaną cukinią, delikatnym czosnkiem, pół suszonymi pomidorkami, czerwoną cebulą i świeżym szczypiorkiem (350g)