
Secret Room
806 recenzji
Menu
Przystawki
Dynia & Rostbef Salad
Wyjątkowe połączenie rostbefu i słodkiej dyni, podkreślone aromatycznym pesto i orzechową nutą. Składniki: rostbef z polędwicy, dynia, mix sałat, parmezan, pomidorki cherry, sos winegret, pesto, masło orzechowe, pistacje.
Tatar Wołowy
Delikatny tatar z polędwicy wzbogacony esencjonalnymi dodatkami i wędzonym majonezem, który podkreśla smak mięsa dodając mu pikantności i głębi. Składniki: wołowina, żółtko, korniszony, pomidorki cherry, kapary, parmezan, sos worcester, zielone aioli, oliwa, cebula czerwona, chilli, grzanki, wędzony majonez pomidorowy.
Vitello Tonnato
polędwica wołowa, sos z tuńczyka, kapary
Sałatka z Krewetkami
Idealnie wyważone połączenie krewetek z intensywnym smakiem camemberta i owocową nutą truskawek, podawane na świeżych liściach sałaty z dwoma autorskimi sosami. Składniki: krewetki, camembert, truskawki, awokado, mix sałat, sos cezar, sos winegret, parmezan.
Artichoke Salad
Kompozycja lekkich smaków i aromatów orzeźwia swoją delikatnością i przenosi wspomnieniami do słonecznych wakacji we Włoszech. Składniki: karczochy, mix sałat, ricotta, winogrona, dressing z oliwy i estragonu.
Ceviche z Łososia
Fale świeżego łososia, awokado i pomarańczy, podkreślone nutą marakui, tworzą tropikalną eksplozję smaków, która orzeźwia jak letni powiew wiatru nad morzem. Składniki: surowy łosoś, awokado, pomarańcze, likier marakuja, tobiko, olej zielony.
Dania główne
Beef Medallions
Delikatna polędwica wołowa przygotowywana metodą sous vide podawana na intensywnie serowym sosie i grillowanych warzywach. Składniki: polędwica wołowa, papryka, cukinia, kukurydza baby, sos serowy.
Duck & Wine
Duet soczystej kaczki i kremowych gnocchi, dopełniony autorskim sosem na bazie owoców i czerwonego wina, tworzy harmonijną grę smaków i tekstur. Składniki: pierś z kaczki, gnocchi smażone na maśle ze śmietanką i białym winem, sos z czerwonych porzeczek, pomarańcz i czerwonego wina.
Żeberka w Malinowym BBQ
Słodycz glazurowanych warzyw, dymny charakter autorskiego BBQ i kwaskowatość wiśni doskonale komponują się z miękkim, soczystym mięsem. Składniki: żeberka wieprzowe glazurowane w autorskim BBQ z malin, bataty i marchewka glazurowane w maśle, wiśnia w winie, pistacje.
Udon z Wołowiną
Aromatyczny wok z pełnoziarnistego pszennego makaronu w wyrazistym, słodko ostrym sosie z kawałkami delikatnej wołowiny i tradycyjnymi warzywami wzbogacony grzybami Shiitake. Składniki: makaron udon, polędwica wołowa, warzywa, kukurydza, grzyby Shiitake, imbir, czosnek, chilli, trawa cytrynowa, kolendra, szczypiorek, sos sojowy, ostrygowy, sriracha, słodko-kwaśny, teriyaki, olej sezamowy, sezam, kalafior.
Shokupan z Kałamarnicą
Delikatne mięso kałamarnicy, serwowane na japońskim toście shokupan z sałatką wakame i marynowanym jabłkiem, które nadają daniu egzotyczny charakter. Składniki: tost shokupan, kałamarnica, sałatka wakame, marynowane jabłko, szczypiorek, sos azjatycki, sos mango-chilli, sezam.
Shokupan z Żeberkami
Soczyste żeberka wieprzowe serwowane na puszystym toście shokupan, dopełnione sałatką wakame i sosem aioli, tworzą kompozycję, która wynosi klasyczny street food na wyższy poziom. Składniki: tost shokupan, żeberka, sos BBQ, sos aioli, kolendra, sałatka wakame, płatki migdałowe sezam, cebula wyparzona.
Wok z Kałamarnicą
Autorska wersja tajlandzkiego Pad Thai na bazie makaronu jajecznego, łącząca w sobie delikatność mięsa kałamarnicy, intensywność pasty miso i świeżość tradycyjnych warzyw. Składniki: makaron jajeczny, kałamarnica, warzywa, jajko, pasta miso, grzyby shiitake, imbir, czosnek, chilli, trawa cytrynowa, kolendra, szczypiorek, sos sojowy, ostrygowy, sriracha, słodko-kwaśny, teriyaki, olej sezamowy, sezam.
Wok z Warzywami
Wegański wok, w którym delikatność funchozy łączy się z tradycyjnymi warzywami i intensywnością dodatków. Składniki: makaron funchoza, marchewka, cukinia, papryka, kalafior, grzyby shiitake, imbir, czosnek, chilli, trawa cytrynowa, kolendra, szczypiorek, sos sojowy, ostrygowy, sriracha, słodko-kwaśny, teriyaki, olej sezamowy, sezam.
Zupy
Nordic Nippon
Lubiana przez Finów zupa, w naszej wersji łącząca łososia i sandacza w wyrazistym, wędzonym bulionie, podawana z japońskim tostem shokupan i wędzonym masłem. Składniki: łosoś, sandacz, śmietanka, warzywa, szczypiorek, tobiko, olej zielony, tost shokupan z masłem wędzonym.
Gazpacho
Letnia, orzeźwiająca jak poranek nad morzem zupa-krem na bazie świeżych pomidorów, podawana z krewetkami, truskawką i zielonym jabłkiem. Składniki: pomidory, papryka, seler, cebula, pesto, krewetki, truskawki, zielone jabłko, parmezan, grzanki grissini.
Hello from Ukraine
Połączenie tradycyjnego barszczu ukraińskiego z wykwintnym smakiem steku, podawane z miękkimi czosnkowymi bułeczkami i śmietaną. Składniki: grillowana polędwica wołowa, rosół wołowy, warzywa, pampuszki z masłem czosnkowym, śmietana.
Burgery
Double w sosie Serowym
Podwójny i niezwykle soczysty burger wołowy z boczkiem i dodatkami, podawany na intensywnym serowym sosie dopełnionym złocistą, chrupiącą cebulą. Składniki: burger z podwójną wołowiną, boczek, sos BBQ, sos aioli, sos serowy, ser cheddar, cebula marynowana, korniszony, cebula prażona.
Gorgonzola Dream Burger
Wykwintny burger z indyka, wzbogacony chrupiącym boczkiem i świeżymi owocami, podawany na aksamitnej poduszce sosu z gorgonzoli, której intensywność dopełnia całość. Składniki: indyk, boczek, jabłko, winogrona, ser gorgonzola, sos mango-chilli, sos azjatycki, sos z gorgonzoli.
Desery
Honey Cake
Delikatny tort miodowy, który łączy subtelną słodycz miodu i lekką strukturę, przywołując smak dawnych, prostych i przyjemnych chwil.
Truskawkowy Ekler z Ricottą
Autorski ekler wypełniony lekkim kremem z ricotty i soczystymi truskawkami to idealna letnia przyjemność, która rozpieszcza zmysły swoją świeżością.
Napoje
Sok jabłkowy 0,25l
Sok pomarańczowy 0,25l
Coca-Cola 0,25l
Coca-Cola Zero 0,25l
Fanta Pomarańczowa 0,25l
Kinley Tonic 0,25l
Woda gazowana 0,33l
Sprite 0,25l
Napoje bezalkoholowe
Pear Spark
gruszka, kordiał cytrusowy, woda gazowana
Ruby Rush
maliny, granat, kordiał cytrusowy, woda gazowana
Simple Bubbles
cytrusy, olej miętowy, woda gazowana
Negroni Lite
gin bezalkoholowy infuzowany kawą i grejpfrutem, wermut bezalkoholowy, prosecco bezalkoholowe
Lav Raf
espresso, lawenda, kokos, mleko
Virgin Star
sok pomarańczowy, puree z marakui, kordiał cytrusowy, wanilia, prosecco bezalkoholowe
Tropical Fizz
kokos, marakuja, kordiał cytrusowy, woda gazowana
Bumble Coffee
espresso, słony karmel, sok pomarańczowy