
Wyszak Browar Rodzinny
2001 recenzji
Menu
Przystawki
Kozidymek
smażony ser zagrodowy z migdałami i konfiturą śliwkową
Tatar z polędwicy wołowej
z marynowanymi grzybami, korniszonem, czerwoną cebulką i żółtkiem
Matjas w oleju
z cebulą i koprem
Frytki z batatów
z sosem aioli (majonezowy sos czosnkowy) i chipotle (wędzone papryczki jalapeno)
Dania główne
Żebro wieprzowe BBQ
z frytkami i sałatką sezonową
Dorsz w cieście piwnym
z frytkami i sałatką coleslaw
Polędwiczki wieprzowe
z pieczonymi ziemniakami, warzywami na parze (kalafior, brokuł, marchew) i sosem pieczarkowym
Pieczona kaczka w pomarańczach
z kluskami śląskimi, modrą kapustą i sosem śliwkowym z dodatkiem trawy żubrowej
Stek z polędwicy wołowej na pureé ziemniaczano-czosnkowym
z maślanymi warzywami (kalafior, brokuł, marchew) i sosem grzybowym z dodatkiem pieprzu w dostawie stopień wysmażenia medium plus
Kanapka "Rauben"
kanapka z chleba żytniego z pastrami własnego wyrobu, żółtym serem i korniszonem
Grillowana pierś z kurczaka
z masłem ziołowym, frytkami i sałatką sezonową
Stek z polędwicy wołowej z frytkami
z pieczonymi ziemniakami, warzywami na parze (kalafior, brokuł, marchew) i sosem pieczarkowym w dostawie stopień wysmażenia medium plus
Sałatki
Sałatka z pieczonym łososiem
z jajkiem, ogórkiem, pomidorem, granatem i winegretem z kiszonej cytryny
Sałatka z burakiem
z kozim serem, orzechami włoskimi i pomarańczą skropiona olejem rydzowym i balsamico
Sałatka Cezar
na rzymskiej sałacie, z chrupiącym bekonem, grzankami, czerwoną cebulą, parmezanem i sosem anchois