
Zaczarowana Dorożka
1385 recenzji
Menu
Dania główne
Naleśnik szlachecki
z prawdziwkami w sosie śmietanowym, szparagami zielonymi i natką pietruszki
Uda kacze SV w dyniowej marmoladzie
z kopytkami w sosie ziołowym i stekiem z kapusty włoskiej
Schab Fiszera
schab w winie i sosie z polskich grzybów, podany z warzywami z grilla oraz ziemniakami
Placki ziemniaczane zapiekane pod serem bursztyn i feta
ze szpinakiem duszonym
Naleśnik z nadzieniem twarożkowym
ze słodką śmietanką
Naleśnik węgierski
z bukietem warzyw, surówkami i sosem
Czenaki
tradycyjny wschodni, jednogarnkowy kociołek mięsno warzywny
Kartacze 2 szt.
tarte ziemniaki nadziewane mięsem, okraszone boczkiem z cebulką, podane z surówką
Sałatki
Sałatka z kaczką
z sosem malinowym, rukolą, sałatą lodową, melonem i oliwkami
Sałatka ze starego przepisu
z miksem sałat, wątróbką kaczą w musie wiśniowym, serem pleśniowym, pomidorami koktajlowymi i orzechami włoskimi
Sałatka Przysmak galicyjski
z bryndzą, serami, miksem sałat, marynowaną gruszką, orzechem włoskim i musztadowo-miodowym winegret
Sałatka grecka
z miksem sałat, papryką, pomidorem, serem feta, oliwkami, ogórkiem, czerwoną cebulą i sosem vinegrette
Wyborna sałatka z kurczakiem
z jajkiem, sosem cezar, prażonym boczkiem, grzankami, miksem sałat i serem bursztyn z Lubelszczyzny
Sałatka wyśmienita
z gotowanymi brokułami, serem feta i prażonymi migdałami w sosie oliwkowym
Zupy
Wykwintna zupa rakowa
Rosół tradycyjny z makaronem
Flaki po lubelsku
Barszcz ukraiński
Żur staropolski na zakwasie
z kiełbasą i jajkiem
Solianka
zupa z pięciu mięs, ogórkami konserwowymi i oliwkami, podawana ze śmietaną
Pierogi
Pierogi owocowe
z bitą śmietaną
Pierogi chłopskie
z kaszą gryczaną, grzybami i boczkiem
Pierogi z Podlasia
z kaszą gryczaną i białym serem
Pierogi z bryndzą i boczkiem
Pierogi z gęsiny
Pierogi ze szpinakiem
z serem feta w masełku czosnkowym
Pierogi z dziczyzny
z marmoladą z cebuli
Pierogi po lubelsku
na słodko z twarogiem
Makarony
Kopytka z warzywami w pesto
z cukinią, pieczarkami, fasolką szparagową, cebulą czerwoną, czosnkiem, serem feta, serem bursztyn, pesto pietruszkowym, sosem na bazie wina białego i sosu beszamel
Kopytka z sosem na bazie wina białego
z kurczakiem, boczkiem, czosnkiem, pastą truflową, rukolą, sosem na bazie wina białego i śmietanki
Pappardelle z sardelą
z anchovies, brokułami, cebula czerwoną, czosnkiem, chili, serem bursztyn, migdałami prażonymi, sosem na bazie wina i sosu beszamel
Pappardelle z kaczka i kurkami
z cebulą czerwoną, czosnkiem, pietruszką, serem bursztyn, sosem na bazie demi glace i śmietanki
Makaron wykwintny z kurkami
z kaczką
Kopytka w sosie truflowym
z kurczakiem, boczkiem i serem bursztyn z Lubelszczyzny
Lasagne naleśnikowe
z mięsem po bolońsku, serem żółtym, oregano i surówką
Makaron z kurczakiem
krojony na wstążki z kurczakiem, karczochami i parmezanem
Desery
Naleśnik szlachecki
z prawdziwkami w sosie śmietanowym, szparagami zielonymi i natką pietruszki
Naleśnik z dżemem truskawkowym
z bitą śmietaną i sosem owocowym
Naleśnik z dżemem wiśniowym
z bitą śmietaną i sosem owocowym
Naleśnik z nadzieniem twarożkowym
ze słodką śmietanką
Naleśnik węgierski
z bukietem warzyw, surówkami i sosem
Klasyczny tart taten
z sosem cynamonowym
Tradycyjna szarlotka
podawana na ciepło z lodami i bitą śmietaną
Naleśnik z serem na słodko
z serem, musem owocowym, czekoladą i likierem