
Makalu Restauracja Indyjska
1059 recenzji
Menu
Przekąski
Manchurian z kurczakiem
w sosie sojowym z chilli
Chicken lollipop 6 szt.
kurczak marynowany w paście czosnkowo-imbirowej, kaszmirskim czerwonym chilli, sosie sojowym, jajkach, soku z limonki, następnie w gorącym sosie czosnkowym, przyprawach, podawane z dymką
Pakora wegetariańska 6 szt.
warzywa w panierce
Chilli chinese z kurczakiem
ze świeżymi sezonowymi warzywami gotowanymi w sosie sojowym z czosnkiem i chilli
Chilli chinese z serem paneer
ze świeżymi sezonowymi warzywami gotowanymi w sosie sojowym z czosnkiem i chilli
Chicken pakora 4 szt.
kawałki kurczaka panierowane w mące z soczewicy
Manchurian warzywne
w sosie sojowym z chilli
Prawn pakora 4 szt.
panierowane krewetki
Przystawki
Special Tandoori Mix platter
zestaw przekąsek mięsnych z grilla: Kurczak Tikka (3 szt.), Udka z kurczaka (2 szt.), Kurczak z pieca Tikka (3 szt.), Łosoś Tikka (3 szt.), Krewetki z pieca (3 szt.)
Dania główne
Achari
gotowane w sosie curry z pikantnym piklem z mango
Special Keema Naan
farsz z mielonej jagnięciny, miksowany w masali z drobno posiekaną cebulą, świeżym imbirem, kolendrą, zielonym chilli z mieszanką przypraw, podawany z domowym curry
Biryani
podawane z dipem raita, aromatyczny ryż basmati z gotowanym jajkiem
Balti
gotowane z nasionami gorczycy, świeżym imbirem i czosnkiem, świeżym chilli, pomidorami, cebulą w sosie z orzechów nerkowca
Aloo Stuffed Paratha
pełnoziarnisty placek z pieca tandoor podawany z dipem raita z nadzieniem ziemniaczanym
Chana Masala
gotowana cieciorka w sosie z cebuli i świeżych pomidorów
Fried rice
ryż smażony z kalafiorem, fasolą, marchewką, groszkiem i cebulą dymką
Dal mix fry
żółta i czerwona soczewica gotowana w przyprawach południowej Azji, z ryżem, Naan, surówką i Mango Lassi
Sałatki
Tikka Salad
marynowany w orientalnych przyprawach (pasta imbirowo-czosnkowa, zielone papryczki chilli, kurkuma, kminek, mielona kolendra, garam masala, kitchen king, khada masala, jogurt w oliwie z oliwek i soku z cytryny), ze świeżym ogórkiem, pomidorami, papryką, mieszanką sałat
Zupy
Dal Soup
zupa z żółtej soczewicy z imbirem oraz tradycyjnymi indyjskimi przyprawami
Tom Kha
popularna kremowa tajska zupa kokosowa z trawą cytrynową, imbirem, galangalem, cebulą, liśćmi limonki, świeżymi pieczarkami i kolendrą
Tom Yum
zupa ostro-kwaśna z aromatycznymi przyprawami: trawą cytrynową, galanganem, liśćmi limonki, cebulą, plastrami świeżych boczniaków i kolendą
Chicken hot and sour soup
zupa z kurczaka na bulionie z rozdrobnionymi jajkami, warzywami, gotowana na wolnym ogniu z imbirem, czosnkiem i przyprawami
Tomato soup
zupa krem ze świeżych pomidorów, podawane z kolendrą i grzankami
Dodatki
Roasted Papad 3 szt.
Raita
sos jogurtowy z ogórkiem i przyprawami
Masala Papad
hinduskie chipsy bezglutenowe z pikantną sałatką z cebuli, świeżych pomidorów i kolendry
Biały ryż basmati (100 g)
Pikle
Onion salad
cebula z chilli i cytryną
Healthy Kalonji Naan
z dipem raita
Sosy
Sos słodko - kwaśny
Sos miętowy
Desery
Mango Kulfi
mleczne lody z mango
Rasmalai
kremowa kulka w mlecznym syropie z kardamonem i szafranem
Gulab Jamun
ser channa z miodem i orzechami