
Restauracja Bursztynowa
997 recenzji
Menu
Przystawki
Tatar wołowy
z majonezem lubczykowym, domowymi piklami, żółtkiem confit i serem Bursztyn
Maślany tost z burratą
pesto pistacjowym i chrustem ziemniaczanym
Krewetki
z kalabryjską kiełbasą Nduja, miodem, kolendrą i limonką
Pierogi "Pani Liubomyry"
z farszem ziemniaczano-twarogowym w emulsji maślano-tymiankowej ze Skarbami Serowara
Plastry marynowanej polędwicy
z kremem truflowym, chrzanem, marynowanymi pomidorami i kaparami
Dania główne
Sezonowany stek wołowy - Rostbef Argentyński
z pieczonym ziemniakiem z twarogiem Lublanka, dzikim brokułem, jarmużem i sosem pieprzowym
Pieczona Dorada
z ziemniakiem grillowym, twarogiem, smażonym jarmużem i sosem serowo-cytrusowym
Bursztynowy Smash Burger
z frytkami i truflowym aioli
Polik wołowy
na puree z kalafiora z dzikim brokułem, ziemniakiem francuskim confit i sosem Porto
Gicz jagnięca
z puree ziemniaczano-bursztynowym, młodymi warzywami i sosem rozmarynowym
Sezonowany stek wołowy - Polędwica
z pieczonym ziemniakiem z twarogiem Lublanka, dzikim brokułem, jarmużem i sosem pieprzowym
Sezonowany stek wołowy - Rib-Eye
z pieczonym ziemniakiem z twarogiem Lublanka, dzikim brokułem, jarmużem i sosem pieprzowym
Zagrodowy Kurczak
w marynacie miodowo-musztardowej z Rubinowym puree, sosem tymiankowym i popcornem z kaszy gryczanej
Zupy
Rosół z kaczki
z domowym makaronem
Zupa Serowa
z pieczonym ziemniakiem i świeżym winogronem
Francuska Zupa Cebulowa
z grzanką z serem Rubin
Desery
Sernik z białą czekoladą
z musem pistacjowym i liofilizowaną maliną
Czekoladowy Fondant
z gorgonzolą i gorącym coulis malinowym
Mus amaretto
z paloną białą czekoladą i serem Rubin na Bursztynowej kruszonce
PASTY
Pappardelle z chorizo
z fasolką szparagową, sosem winno-maślanym i serem Bursztyn
Spaghetti z krewetkami
z groszkiem cukrowym w emulsji z pieczonych papryk
Tagliatelle z krewetkami
z zielonymi szparagami, śmietanką, białym winem, czosnkiem i chilli. Dodatek trufli do makaronu - 30,-
Rigatoni w sosie z suszonych pomidorów
z karczochem, burratą i zestem cytrynowym
SAŁATY
Mieszane sałaty
z dressingiem rabarbarowym, zapiekanym kozim serem, pieczonymi burakami, orzechami i płatkami sera Bursztyn
Sałata Cezar ze Skarbami Serowara - Kurczak Zagrodowy
Sałata Cezar ze Skarbami Serowara - Krewetki 5 szt.
DESKI SERÓW I FONDUE
Deska Serowara
Bursztyn 15 msc / Szafir 15 msc / Rubin 15 msc / domowa konfitura / marynowane oliwki / owoce / orzechy
Fondue z musztardą Dijon i marynowanym pieprzem
Kremowe fondue na białym winie z likierem wiśniowym, musztardą Dijon, marynowanym zielonym pieprzem i serami Bursztyn, Szafir i Rubin
Dojrzewające wędliny (dodatek do Fondue)
Prosciutto, Spianata Picante, Salami Napoli płatne dodatkowo
Fondue Szefa Kuchni
Kremowe fondue na białym winie z likierem wiśniowym i serami Bursztyn, Szafir i Rubin
Truflowe Fondue
Kremowe fondue na białym winie z likierem wiśniowym, pastą truflową i serami Bursztyn, Szafir i Rubin
Deska Szefa Kuchni
Bursztyn 15 msc / Szafir 15msc / Rubin 15 msc / Tête de Moine / Camembert / dojrzewające wędliny / domowa konfitura / marynowane oliwki / owoce / orzechy